Επικαιρότητα

Η νέα πλατεία Ελεούσας… αποκαλύπτεται

Off

Μετά… κόπων και βασάνων και με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των διαδικαστικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, η πλατεία της Ελεούσας μπροστά από το Δημαρχείο έφτασε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Οι εργασίες που εκτελούνται αυτές τις ημέρες αφορούν στο φύτεμα δέντρων και γκαζόν, ενώ έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των εργασιών στην παιδική χαρά, στο θεατράκι, αλλά και στο γήπεδο μπάσκετ.

Η περιοχή έχει αλλάξει όψη με τον δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να τονίζει πως από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η πλατεία φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά και όχι μόνο ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την έδρα του δήμου.

Από την άλλη πάντως, λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και οι πρώτες φθορές έκαναν την εμφάνισή τους, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ο σεβασμός στην δημόσια περιουσία είναι έννοια άγνωστη για πολλούς…

 

Παραλήφθηκε 

ο κλαδοκόπος

Μπροστά από το κεντρικό δημαρχείο Ζίτσας βρίσκεται από την Πέμπτη το μηχάνημα που προμηθεύτηκε από ίδιους πόρους ο δήμος Ζίτσας και το οποίο σύμφωνα με τον κ. Πλιάκο θα βοηθήσει καθοριστικά στην αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων και στην αντιπυρική προστασία και στην καθαριότητα.

Η δημοτική αρχή περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων πρόσληψης εργαζομένων μέσω της κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να αποκτήσει και χειριστές του μηχανήματος.

Ο κ. Πλιάκος με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας που έγινε στην Ελεούσα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο κυρίως λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, βοήθησαν όμως σε τοπικό επίπεδο οι καιρικές συνθήκες και δεν εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές όπως το περασμένο καλοκαίρι.

 

Ξεκινά 

η εμποροπανήγυρη

Τέλος, αύριο Κυριακή ξεκινά και επίσημα η λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιείται στη διασταύρωση της Βουνοπλαγιάς, επί της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε θεσμό για την περιοχή και αυτό αποδεικνύεται από την προσέλευση χιλιάδων πολιτών σε καθημερινή βάση.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου