Επικαιρότητα

Κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις

Off

Όλες τις δυνατότητες που διαθέτει σε νομικό και πολιτικό επίπεδο θα αξιοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών για να προωθήσει το έργο του Μεγάλου Δακτυλίου της πόλης. Αναμένεται δε και συνάντηση με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα μετά την ανακοίνωση ότι απορρίφθηκε στο ΣτΕ η αίτησης αναστολής της υπουργικής απόφασης για τους περιβαλλοντικούς όρους. 

«Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους Περιβαλλοντικούς Όρους (ΑΕΠΟ) του έργου «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου της πόλης από τον Κόμβο Βογιάννου μέχρι τον Κόμβο Πανηπειρωτικού Σταδίου» δε μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να βρεθεί λύση μετά την απόφαση του Υπουργού, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε χτες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

«Είναι προφανές πως στην υπόθεση αυτή η λογική της δημιουργίας αντιπαλεύει τη λογική του παραλόγου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ωστόσο, επιμένει στο δίκαιο αίτημά του και ελπίζει ο διάλογος με το υπουργείο να φέρει θετική κατάληξη για ένα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για όλο το λεκανοπέδιο», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα σημείωςσε ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τόνισε όμως ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να κινείται και στα δύο αυτά επίπεδα, εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέσο που έχει, πιστεύοντας ότι η καλύτερη λύση είναι η πολιτική – τεχνοκρατική συνεννόηση με την πλευρά του υπουργείου.

 «Η επιτροπή αναστολών δεν αποφάσισε ότι η προσφυγή μας είναι αβάσιμη, αλλά ότι δεν είναι προδήλως βάσιμη και γι’ αυτό η ανάγνωση μιας απόφασης πρέπει να γίνεται προσεκτικά», είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης, ενώ εξήγησε ότι εξετάστηκε μόνο το σκέλος της πιθανής ύπαρξης κινδύνου απώλειας της χρηματοδότησης κι όχι την ουσία της υπόθεσης η οποία θα εξεταστεί στην κύρια εκδίκαση στις 28/11/2018.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει ο Δήμος στο αρμόδιο υπουργείο δεν έχει απορριφθεί, ενώ πρόσθεσε ότι οι επαφές συνεχίζονται και μάλιστα επίκειται συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά την Κενάν Μεσαρέ, επισήμανε ότι η αλλαγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ζητείται για τον Μεγάλο Δακτύλιο δεν μπορεί να επιφέρει κατασκευαστικές διορθώσεις σε αυτή και ότι οι όποιες, πιθανές, διορθωτικές κινήσεις, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), θέλοντας να τονίσει την απουσία συσχέτισης του έργου του Μ. Δακτυλίου με την Κενάν Μεσαρέ, όπως έχει κάνει ο ίδιος και άλλες φορές. 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου