Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:24
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2018
Επικαιρότητα

Με τον Δ. Δημητρίου στις περιφερειακές εκλογές

Off

Στην επιλογή του Δημ. Δημητρίου κατέληξε το Κίνημα Αλλαγής σε τοπικό επίπεδο για το πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης που θα διεκδικήσει την ψήφο των Ηπειρωτών στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην διευρυμένη περιφερειακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στα Ιωάννινα παρουσία του κ. Όθωνα και του κ. Κοιμήση από τα κεντρικά του κόμματος έβαλε πρόωρο τέλος στις συζητήσεις, αλλά και στην αναζήτηση επικεφαλής, ακολουθώντας την βασική πολιτική γραμμή του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες στις περιφέρειες τουλάχιστον και όπου είναι εφικτό και στους δήμους θα είναι κομματικές, αποφεύγοντας σε προεκλογικό επίπεδο την στήριξη παρατάξεων ή υποψηφίων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τέσσερις και πλέον μήνες άλλωστε το ενδεχόμενο κοινής καθόδου των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» απασχόλησε και το Κίνημα Αλλαγής, λόγω της συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια του Γ. Ζάψα που παράλληλα είχε ετεροπροταθεί και στην εσωκομματική διαδικασία.

Η διαλογική συζήτηση που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στη συνέλευση του κόμματος κατέληξε στην επιλογή στήριξης του Δ. Δημητρίου που είχε αυτοπροταθεί, με τον κ. Όθωνα στη διάρκεια της συνεδρίασης να τονίζει πως το ΚΙΝ.ΑΛ θα παρέχει την στήριξη στον επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη να διαμορφώσει την προεκλογική ατζέντα, αλλά παράλληλα θα δώσει και την ευελιξία για την ενίσχυση συνεργασιών και με πρόσωπα και με παρατάξεις.

Στη συνέλευση της Πέμπτης τοποθετήθηκαν και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών», που αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα και την τελική επιλογή.

Το ζητούμενο είναι φυσικά εάν η «Συμμαχία Ηπειρωτών» θα στηρίξει αυτή την επιλογή ή εάν θα υπάρξει ενδεχόμενο διάσπασης με τον Γ. Ζάψα να φέρεται αυτή τη στιγμή ως επικρατέστερος επικεφαλής της κοινής προσπάθειας, με αμφίβολη όμως την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή των μελών της παράταξης που προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων Άλκης Λάνταβος αναφέρθηκε στην επιλογή στο πρόσωπο του κ. Δημητρίου τονίζοντας με νόημα πως είναι ελεύθερος να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες και με πρόσωπα και με παρατάξεις από τον προοδευτικό χώρο.

«Ποτέ δεν κλείσαμε πόρτες σε κανέναν και αυτό το κάναμε κυρίως το 2014 όταν προτείναμε στην κα Γεροβασίλη να είναι κοινή υποψήφια. Αν έχουν καταλάβει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν λάθος οι κομματικές υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση την προηγούμενη φορά, ας προσέλθουν να στηρίξουν τη δική μας επιλογή.

Στόχος μας είναι να περάσουμε στο β’ γύρο των εκλογών και πιστεύουμε πως υπάρχει ο πολιτικός χώρος στην Ήπειρο και με βάση τις πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την δημιουργία μικρότερων σχημάτων και παρατάξεων, αυτό να επιτευχθεί», τόνισε ο κ. Λάνταβος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου