Επικαιρότητα

Μνήμη ηρώων του Έπους του ‘40 στον «Δρόμο της Νίκης»

Off

Αφιερωμένος στη θυσία των ηρώων του έπους του 1940, εκείνων που αφιέρωσαν το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, είναι ο 1ος αγώνας με τίτλο «Ο Δρόμος της Νίκης», που πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Καλπάκι.

Ο αγώνας δρόμου εντάσσεται στο πλαίσιο των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2018» και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές διαδρομές μήκους 6 και 13 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Οι διαδρομές διασχίζουν τη γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την προέλαση των ιταλικών δυνάμεων στο Καλπάκι και θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό το Μνημείο του Μαχητή.

«Ο 1ος Δρόμος της Νίκης θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό τόπο και θα αποτελέσει την έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει  θεσμός, συνδεόμενος με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης σημειώνοντας ότι πριν την έναρξη του αγώνα, στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας και το τάγμα Εθνοφυλακής θα πραγματοποιήσουν, με πλήρη εξάρτυση, πορεία 8 χλμ. με τερματισμό το Μνημείο του Μαχητή.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Τσίμαρης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. 

«Οι αθλητές – δρομείς θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους και δρομους του Καλπακίου (Πολεμικό Μουσείο 1940, Ύψωμα «Μαχητής», Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, Δημαρχείο, Εκκλησία κ.α). Η έναρξη και ο τερματισμός θα γίνουν στο μνημείο του Μαχητή ενώ οι διαδρομές θα είναι σε ασφάλτινο δρόμο με χαμηλές υψομετρικές διαφορές. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία» τόνισε.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου