Επικαιρότητα

ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ Άγιο, αρκεί να είναι νόμιμο

Off

Λογιστικά βιβλία και έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία θα πρέπει να ανοίξουν όσοι θέλουν να αποστάξουν και να παράξουν περισσότερα από 120 κιλά τσίπουρου.

Από τις 15 Οκτωβρίου ξεκινά και επίσημα η περίοδος απόσταξης, για μία διαδικασία που δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την επισήμανση όμως ότι οι έλεγχοι αλλά και οι υποχρεώσεις εκείνων που θα αποστάξουν, είναι πολλές περισσότερες από το παρελθόν.

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και την προηγούμενη αποστακτική περίοδο, όταν και στην Ήπειρο, οι έλεγχοι απέδωσαν καρπούς με τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων τσίπουρου, αλλά και των καζανιών.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως τόνισε ο Π. Λυκίδης από την 7η Περιφέρεια Τελωνειακών Υπαλλήλων μπορούν να απευθύνουν από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 8.30 – 14.00 στο Τελωνείο για την άδεια απόσταξης, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία στη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές από πέρυσι αλλά όσοι θέλουν να αποστάξουν περισσότερα από 120 κιλά θα πρέπει να κάνουν έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία, να ανοίξουν λογιστικά βιβλία και να πουλάνε μόνο με τιμολόγιο ή με ταμειακή μηχανή.

Τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί, όπως και οι έλεγχοι της υπηρεσίας και καλά θα κάνουν να είναι όλοι νόμιμοι και προσεκτικοί», σημείωσε ο κ. Λυκίδης.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ