Επικαιρότητα

Έργα προσφοράς στη Δημόσια Υγεία

Off

Συνυφασμένη με την ευεργεσία είναι η ιστορία του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», ως ένα φαινόμενο του ευρύτερου και όχι μόνο του ηπειρωτικού ευεργετισμού.

Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και αυτό επιβεβαιώθηκε και επισήμως τις τελευταίες ημέρες σε περισσότερες από τρεις περιπτώσεις.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η παρουσίαση της δωρεάς στη Μονάδα Εμφραγμάτων από την εταιρεία ΒΙΚΟΣ και χθες η διοίκηση του νοσοκομείου παρουσίασε τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην παιδιατρική κλινική και στο τμήμα νεογνών. Η δωρεά έγινε από τον Οργανισμού «Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας» μέσω του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Συνολικά, η οργάνωση από την Αυστραλία δώρισε 48.000 δολλάρια για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις παιδιατρικές κλινικές και τις μονάδες νεογνών τόσο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» όσο και του γενικού νοσοκομείου Καστοριάς.

Ο διοικητής του «Χατζηκώστα» Ευαγ. Καρβούνης, όπως και η παιδίατρος Βασιλική Γκέτση έκαναν λόγο  για μία σημαντική δωρεά, εξοπλισμού απαραίτητου όχι μόνο για την παιδιατρική, αλλά και για άλλες κλινικές του νοσοκομείου που καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά με παιδιά.

Εκ μέρους του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» η Νίκη Ζολώτα τόνισε πως τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν εξοπλιστεί 45 παιδιατρικά τμήματα σε 39 νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ελλάδα.

«Από τα στοιχεία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας προκύπτει ότι από το έργο μας έχουν ωφεληθεί πάνω από 480.000 παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Δωρεά 10 αμαξιδίων

Παράλληλα όμως η διοίκηση του νοσοκομείου παρουσίασε και τη δωρεά ενός ιδιώτη, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε μία αυξημένη ανάγκη και σε μία σχετική έκκληση του νοσοκομείου, προσφέροντας δέκα σύγχρονα αμαξίδια μεταφοράς ασθενών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου