Επικαιρότητα

Εντείνονται οι έρευνες για νέα ευρήματα

Off

Στο σημείο που εντοπίστηκε το κρανίο που ανήκει σε νεαρή γυναίκα, όπως κατέληξε η ιατροδικαστική εξέταση, βρέθηκαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και της 5ης ΕΜΑΚ προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα στον αποστραγγιστικό αύλακα, για τυχόν νέα ευρήματα. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έρευνας χωρίς να βρεθεί κάτι, ενώ στη συνέχεια, με τη συνδρομή μηχανημάτων του δήμου Πρέβεζας τοποθετήθηκε ειδικά προσαρμοσμένο δίχτυ στην έξοδο της τάφρου, ώστε να απομακρυνθεί η ποσότητα του νερού, για να συνεχιστεί η έρευνα και στον πυθμένα. 

Οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση έχουν ήδη συλλέξει δείγμα γενετικού υλικού από συγγενικά πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της Αγγελικής Πεπόνη, που αγνοείται από το 2010 και η ηλικία της τότε, όπως και το χρονικό διάστημα του θανάτου του ατόμου στον οποίο ανήκει το κρανίο, ταιριάζουν αρκετά.

Έτσι, μέχρι την σύγκριση των δειγμάτων του γενετικού υλικού και την ανάλυση του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταυτίζονται και εάν υπάρχει συγγενική σχέση, η οικογένεια της αγνοούμενης Αγγελικής καλείται να ανέβει έναν ακόμη Γολγοθά.   

Οι απαντήσεις από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στην οποία έχουν αποσταλεί τα δείγματα γενετικού υλικού, όπως και τμήμα του κρανίου της νεαρής γυναίκας, αναμένονται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου