Ήπειρος

Προωθούνται οι υποπαραχωρήσεις στα λιμάνια

Off

Προωθούνται οι υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμάνια και όχι οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που έγινε χτες το πρωί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Κέρκυρας και τόνισε ότι προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμένες, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 

Το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ελευσίνας, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα το θέμα της λειτουργίας των υδατοδρομίων, για τη σύνδεση της Κέρκυρας με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική χώρα, μέσω υδροπλάνων. «Η επόμενη θερινή σεζόν θα βρει το Ιόνιο με υδροπλάνα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στην Ηγουμενίτσα όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Κεντρικού Λιμεναρχείου, Πλοίαρχο ΛΣ, Αντώνη Μάζη, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Κουβέλη και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Ράπτη, το πεδίο δράσης, την αποστολή και την προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε μια κομβική για τη χώρα λιμενική περιοχή.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.Η.) όπου με τον πρόεδρο Ανδρέα Νταή, συζήτησαν προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε ακόμα την Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και τον Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη συμβολή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην ομαλή καθημερινότητα των παραλιμένιων περιοχών, καθώς και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των λιμανιών.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου