Επικαιρότητα

Έμπρακτη δήλωση εμπιστοσύνης

Off

Με το φως στο τούνελ να αρχίζει να αχνοφαίνεται μετά και τις συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου στην έδρα του ΔΝΤ, για την απεμπλοκή της χώρας από την τρόικα, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή αντιμετωπίζεται με αντίστοιχα θετικό και διθυραμβικό τόνο από τα στελέχη της.
Την εκτίμηση πως η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτελεί μία χρονική παράταση ζωής για την κυβέρνηση, αλλά μία έμπρακτη δήλωση εμπιστοσύνης και μάλιστα ενισχυμένη από το βουλευτικό σώμα, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, κάνουν στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της Ν.Δ.
Ο υφ. Εργασίας Αντ. Μπέζας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στον Παρακάλαμο για τη μνήμη του Παύλου Μελά σε δηλώσεις του τόνισε πως εκείνο που προέχει είναι η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας.
«Δόθηκε μία θεσμική απάντηση σε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Ο κύκλος των μνημονίων κλείνει χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης και στις θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Αν. Ασημακοπούλου τόνισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν η νίκη της πολιτικής απέναντι στο λαϊκισμό. «Ήταν μία απάντηση στην ακατάσχετη εκλογολογία που μόνο κακό κάνει στον τόπο. Η χώρα έχει κυβέρνηση και θα προχωρήσει για να βγει από την κρίση. 
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και δεν θα πρέπει να την συγχέουμε με την τέχνη του λαϊκισμού», τόνισε.
Τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ Στ. Καλογιάννης τόνισε από την πλευρά του πως η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στο έργο της σε μία περίοδο που φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μετά από μία εξαετία ύφεσης.

Οι υψηλοί δείκτες ανεργίας
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφ. Εργασίας Αντ. Μπέζας αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που εξακολουθούν να παρατηρούνται στη χώρα σημειώνοντας πως η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν είναι αρμοδιότητα μόνο του υπουργείου, αλλά μίας σειράς παραγόντων και φορέων. 
«Μπαίνουμε σε περίοδο μεγένθυσης και το 2015 τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα. Υπάρχει μία σταθερή μείωση της ανεργίας με μικρό ρυθμό, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν στην αγορά 400 εκ. ευρώ για τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων ανέργων, που θα ωφελήσουν περίπου 180.000 ανέργους».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου