Πολιτισμός

Κώστας Κρυστάλλης, Η επιστροφή

Off

Κυκλοφόρησε από τις Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» ο τόμος για τον Ηπειρώτη (εκ Συρράκου) ποιητή και πεζογράφο «Κώστας Κρυστάλλης, Η επιστροφή». 

Το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί  έτος Κρυστάλλη, 150 χρόνια από τη γέννησή του (1868), και προς τιμήν του διοργανώνονται εκδηλώσεις  στη γενέτειρά του και σε άλλους τόπους  στους οποίους άφησε τα χνάρια του  ο ποιητής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, και όπου υπάρχουν Συρρακιώτικες και Ηπειρωτικές παροικίες, σε μία προσπάθεια να επανέλθει ο Κρυστάλλης στην ιστοριογραφία της ελληνικής λογοτεχνίας και να μελετηθούν όψεις του έργου του.

Σ’ αυτό το κλίμα κινείται και ο τόμος. Με κείμενα παλαιότερων (Λ. Βρανούση, Β. Γαβριηλίδη, Γ. Γάγαρη, Μ. Μητσάκη, Π. Νιρβάνα, Γρ. Ξενόπουλου, Κ. Παλαμά, Κ. Χατζόπουλου, Χ. Χρηστοβασίλη) και νεότερων πνευματικών δημιουργών (Ευαγγ. Αυδίκου, Β. Γκουρογάννη, Π. Μπουκάλα, Α. Μπουρατζή-Θώδα, Δ. Παπαχρήστου, Α. Ρίζου, Β. Χατζηβασιλείου), σε μια διαρκή συνομιλία, ώστε ο αναγνώστης να προσεγγίσει τα ποιητικά και πεζογραφικά κείμενα του Κρυστάλλη με διάθεση κατανόησης του λογοτεχνικού γεγονότος. Προσπαθεί δε ο τόμος να αναδείξει και τα πεζογραφήματα. 

«Είναι η ώρα τους πια.  Ο Κρυστάλλης «επιστρέφει». Είναι καιρός να ξανασυναντηθούμε μαζί, του ιδιαίτερα σήμερα που έχουμε περισσότερο ανάγκη το πέταγμα του σταυραητού», σημειώνει ο εκδοτικός οίκος.

Το βιβλίο, 248 σελίδων,  διατίθεται από τις Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» (Οικονόμου 32, Αθήνα, τηλ. 2108233830, 6947697420) και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και τιμάται 10 ευρώ. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ