Αθλητικά

Να μην κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Off

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ο χρόνος, συνήθως είναι ο καλύτερος γιατρός, στην περίπτωση του ΠΑΣ όμως, τα προβλήματα δε μπορεί να τα λύσει ο χρόνος. Παρόλα αυτά, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και οι κακές εμφανίσεις αντιμετωπίζεται με έναν βασικό τρόπο, αυτό της σκληρής δουλειάς, της μεγαλύτερης προσπάθειας και της πίστης, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και με τις διακοπές, να βοηθούν το μυαλό, να αποφορτιστεί.

Κοινή είναι πλέον η παραδοχή, ότι η φετινή ομάδα δεν τραβάει και ότι οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες σε αγωνιστικό επίπεδο. 

Δεν υπολείπεται πάντως δραματικά από άλλες ομάδες που έχουν επίσης στόχο τη σωτηρία, όπως και ο ΠΑΣ και έτσι ένα γκρουπ 6-7 ομάδων, 

θα δώσουν τη μάχη της παραμονής μέχρι το τέλος. Η συγκομιδή των 7 βαθμών μετά από 10 αγωνιστικές είναι η χειρότερη της τελευταίας 8ετίας για τον ΠΑΣ, που διατηρεί αντίστοιχες αρνητικές πρωτιές και σε άλλες κατηγορίες της στατιστικής. 

Οι Γιαννιώτες διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας πετύχει μόλις 5 τέρματα ενώ διαθέτουν τη χειρότερη αμυντική γραμμή μαζί με τον Λεβαδειακό, έχοντας δεχθεί συνολικά 17 τέρματα.

Οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια, όμως, όταν μία ομάδα εμφανίζει τέτοιες επιδόσεις στη στατιστική, σίγουρα δε μπορεί να έχει μεγάλες προσδοκίες.

Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν εντός έδρας με Λεβαδειακό και ΟΦΗ μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την βαθμολογική αντεπίθεση της ομάδας.

Είναι όμως πολλά τα «αν» που θα πρέπει να ισχύουν και σε αυτά θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσουν οι ίδιοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Περιθώρια, για άλλες βαθμολογικές απώλειες εντός έδρας δεν υπάρχουν, όμως για να έρθουν οι νίκες, η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί με τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχει δείξει μέχρι στιγμής.

 

Επιστροφές παικτών

Οι προπονήσεις ξεκινούν και πάλι σήμερα στον ΠΑΣ μετά το διήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες από τον Γ. Πετράκη. Η διακοπή του πρωταθλήματος βοηθά σημαντικά την ομάδα που περιμένει την επιστροφή παικτών, που έλειψαν από τη Λάρισα, λόγω τραυματισμών. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την επόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 17.15 στους «Ζωσιμάδες», ο Γ. Πετράκης, θα έχει στη διάθεσή του, εκτός απροόπτου τους Νικολιά, Βιδάλ, Κρίζμαν, Μπουκουβάλα και Κάστρο, όχι όμως τον Μυστακίδη, που ίσως να είναι έτοιμος με τον ΟΦΗ.

Προέκυψαν όμως νέες απουσίες λόγω τιμωριών, αφού στη Λάρισα συμπλήρωσαν 4 κίτρινες οι Λίλα και Βελλίδης, που θα λείψουν από ένα παιχνίδι, ενώ σίγουρα απών από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα είναι ο Τσικάρσκι, που αποβλήθηκε στη Λάρισα.

Υπάρχουν ακόμη τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ που βρίσκονται στο όριο συμπλήρωσης κίτρινων καρτών και αυτοί είναι οι Τζημόπουλος, Αθανασιάδης, Σιόντης και Νικολιάς.

Η επιστροφή του Μπουκουβάλα στο μεταξύ και η κακές εμφανίσεις των Τσικάρσκι και Κακούμπα δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον Γ. Πετράκη στην απόφασή του, να χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, παίκτη με το αντίθετο πόδι, έναν από τους Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα, που έπαιξαν αρκετά παιχνίδια πέρυσι σε αυτή τη θέση.

Με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωθεί κιόλας με περίτρανο τρόπο η παταγώδης αποτυχία στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας από πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Ναδάλες και την απόκτηση των Τσικάρσκι και Κακούμπα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου