Επικαιρότητα

Μία εκδήλωση για την προστασία του Αώου

Off

Στο πλαίσιο του προγράμματος «“Saving Europe’s last free flowing wild River – Vjosa/Aoos”», η Πίνδος Περιβαλλοντική διοργανώνει μια βραδιά στις 22 Νοεμβρίου στις 20:00, στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζή» αφιερωμένη στον Αώο και στους ποταμούς των Βαλκανίων γενικότερα. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα βαλκανικά ποτάμια οικοσυστήματα, η «μπλε καρδιά» της Ευρώπης. Συγχρόνως, θα γίνει ενημέρωση για τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών και την προστασία των τελευταίων ποταμών ελεύθερης ροής στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Blue Heart»: Ένα νέο ντοκιμαντέρ, της Patagonia που αφηγείται την ιστορία των αγώνων για να αποτραπεί η καταστροφή των τελευταίων ποταμών ελεύθερης ροής της Ευρώπης, από την κατασκευή 3.000 υδροηλεκτρικών έργων με παραδείγματα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και ΠΓΔΜ.

• Ενημέρωση από τον Όλσι Νίκα (EcoAlbania) για την κατάσταση του Αώου  και τους αγώνες στην αλβανική πλευρά για την προστασία του.

• Ενημέρωση από τον Γιάννη Παπαδημητρίου (μέλος Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Ηπείρου) σχετικά με τις προσπάθειες διεθνούς συντονισμού για την σωτηρία των ποταμών της Ευρώπης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου