Επικαιρότητα

Με στόλο οχημάτων εξοπλίζεται η Πολιτική Προστασία

Off

Με νέα οχήματα, αλλά και εξειδικευμένη τεχνολογία, αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και εξοπλισμού, θα γίνει με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και η Περιφέρεια υπέβαλε προς ένταξη το Τεχνικό Δελτίο της Πράξης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.065.926,06 ευρώ. 

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, περιλαμβάνει: 

– Προμήθεια 30 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού αυτών.

– Προμήθεια ενός βυτιοφόρου- υδροφόρου οχήματος 10 τόνων

– Ένα αυτοκινούμενο όχημα τύπου τροχόσπιτου, διαμορφωμένου για χρήση ως κινητού επιχειρησιακού κέντρου

– Ένα όχημα ειδικής χρήσης για μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε σημεία που η πρόσβαση είναι αδύνατη με τα συνήθη επιβατηγά και ημιφορτηγά οχήματα

– Ένα αεροστρωμένο επιβατικό σκάφος, ένα ταχύπλοο σκάφος για άμεση επέμβαση στο θαλάσσιο- λιμνοθαλάσσιο περιβάλλον του Αμβρακικού

– Υπερκατασκευές Πυρόσβεσης για έξι από τα υπό προμήθεια ημιφορτηγά.

Επίσης περιλαμβάνει:

• Εξοπλισμό Πυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης, που περιλαμβάνει ατομικό εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία για δασοπυρόσβεση, ορεινή και υδάτινη έρευνα και διάσωση, καθώς και ειδικός εξοπλισμός απεγκλωβισμού προσώπων σε κατάρρευση κτιρίων έπειτα από σεισμούς.

• Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλους για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας

• Δίκτυο ασυρμάτων επικοινωνιών VHF-UHF με εγκαταστάσεις αναμεταδοτών που θα καλύπτει όλη την έκταση της Περιφέρειας

• Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος μεγάλης  ισχύος. 

 

Κατάρτιση μητρώου για τη διάθεση μηχανημάτων

 

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε  στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου  (διεύθυνση php.gov.gr) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, κατολισθήσεις, καθιζήσεις, σεισμοί, δασικές πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα κλπ, στις περιοχές ευθύνης της Π.Ε. για το έτος 2019. 

Οι ενδιαφερόμενοι, για οποιαδήποτε πληροφορία, όπως και τη λήψη υποδειγμάτων κλπ συμμετοχής στην πρόσκληση, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων (Διοικητήριο Περιφέρειας, γραφείο 312- τηλέφωνο 26510-87312), καθημερινά από ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.,  όπως επίσης μπορούν να ανατρέχουν και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση  php.gov.gr (Ανακοινώσεις κλπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μηχανημάτων- οχημάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής  καθημερινά  (ώρες 9:00-13:00) μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.   

Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, τίθενται άμεσα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου