Επικαιρότητα

Με… καλό καιρό, καλό και το μέλλον της αναστήλωσης

Off

Οι καιρικές συνθήκες που μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου μόνο… χειμώνα δεν θυμίζουν αποτέλεσαν τον βασικό παράγοντα για την κάλυψη του χαμένου εδάφους στις απαιτούμενες εργασίες για την προετοιμασία της β’ φάσης των εργασιών αναστήλωσης στη Γέφυρα Πλάκας.

Ο ανάδοχος που εγκαταστάθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με το υπουργείο Υποδομών έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες που αφορούσαν τη διευθέτηση της κοίτης, τη στερέωση και το στήσιμο του γερανού, αλλά και την κατασκευή των βάσεων στις οποίες θα στηθεί ο μεταλλότυπος.

Έτσι, η ανησυχία που εκφράστηκε από το σύνολο σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών το προηγούμενο διάστημα έχει δώσει τη θέση της στη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας μπορεί να στηθεί και πάλι πάνω από τον Άραχθο το φθινόπωρο του 2019.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή Παρακολούθησης που συνεδρίασε πριν από 15 ημέρες στην Αθήνα, με τον δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ να τονίζει σε χθεσινές του δηλώσεις πως είναι εφικτό να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την ολοκλήρωση του έργου σε δύο καλοκαίρια.

 

Αναζητούν λύση

Ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων ρωτήθηκε για το αν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη συνέχιση της δραστηριοποίησης των εταιρειών αναψυχής στην περιοχή, κυρίως εκείνων που ασχολούνται με το ράφτινγκ στον Άραχθο.

Ο κ. Σεντελές χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το ζήτημα, γιατί είναι συνυφασμένο με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο των Τζουμέρκων και πρόσθεσε πως το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή.

Μαζί με την επιβλέπουσα υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, τον ανάδοχο και τις εταιρείες θα καταβληθεί προσπάθεια να βρεθεί τρόπος ώστε έστω και ανά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας να είναι δυνατή η διέλευση των πλωτών μέσων από το εργοτάξιο.

«Οι δραστηριότητες στον Άραχθο είναι συνυφασμένες με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα, όχι μόνο των Τζουμέρκων. Είναι υποχρέωση μας να μπορέσουμε να τις διευκολύνουμε», σημείωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, αναφερόμενος και στη δρομολόγηση του έργου για την κατασκευή ράμπας για την καθέλκυση των βαρκών rafting στο ποτάμι και σκαλοπατιών για την ασφαλή κάθοδο των συμμετεχόντων στη δραστηριότητα, στη γέφυρα Πολιτσάς, όπου είναι το σημείο εκκίνησης.

Η ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων αποτελεί έναν γενικότερο στόχο της δημοτικής αρχής Βορείων Τζουμέρκων, που, όπως έκανε γνωστό ο κ. Σεντελές, μελετά και θα κατασκευάσει μία πίστα downhill bike από τη Στρογγούλα έως τα Πράμαντα, ενώ στηρίζει και μια ιδιωτική πρωτοβουλία για κατασκευή γηπέδων beach volley στα Κατσανοχώρια.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου