Επικαιρότητα

Αναγκαία μία νέα ατζέντα για τα καθημερινά προβλήματα

Off

Τη διαμόρφωση μίας νέας ατζέντας για το μέλλον, με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των μελών του αναπηρικού κινήματος έχει στόχο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί από την ΕΣΑΜΕΑ ως τριήμερο κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, διατρανώνοντας τα αιτήματα του ελληνικού αναπηρικού κινήματος.

Την Πέμπτη βρέθηκε στα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Λυμβαίος, που συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων των αναπηρικού κινήματος και μέλη των τοπικών συλλόγων, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενόψει των τριήμερων κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος των κινητοποιήσεων αυτών είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι το αναπηρικό κίνημα είναι παρόν, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και κυρίως μία ζωή με αξιοπρέπεια.

«Προσπαθήσαμε και καταφέραμε στην περίοδο της κρίσης να διατηρήσουμε πολλά κεκτημένα του χώρου και να κάνουμε τα άτομα με αναπηρία να αισθάνονται πραγματικοί νικητές. Ακόμη και σήμερα που υπάρχει κόπωση και εσωστρέφεια στην κοινωνία, το κίνημα δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται και βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας περιόδου στην οποία θα καθορίσουμε τη νέα ατζέντα του διαλόγου και των διεκδικήσεων, για μία ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», σημείωσε ο κ. Λυμβαίος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου