Επικαιρότητα

Εικόνα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό

Off

Αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά μετά από έντονες βροχοπτώσεις, με μία εικόνα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό βρέθηκαν από την Τρίτη, οι λιγοστοί περίοικοι και οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι και αγρότες στην περιοχή πλησίον του βιολογικού καθαρισμού.

Μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης που προφανώς δεν διαχειρίζονται ακόμη με τον τρόπο που προβλέπεται έχουν «καταλάβει» τους χωμάτινους δρόμους που οδηγούν στις καλλιέργειες και στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Χθες το πρωί βρέθηκε στο σημείο κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής αρχής Ζίτσας, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Σφήκα και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ελεούσας Δημ. Αθανασίου προτίθεται να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Σφήκας έκανε λόγο για μία κατάσταση που θα πρέπει να κινητοποιήσει το σύνολο των πολιτών και όχι μόνο εκείνους που έχουν επαγγελματικά συμφέροντα ή αντίστοιχη δραστηριότητα στην περιοχή.

Όπως φαίνεται, οι ποσότητες που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, μαζί με τις ποσότητες των ομβρίων ήταν αδύνατον να διαχειριστούν από το εργοστάσιο, κάτι που παρατηρείται στον βασικό αγωγό αποχέτευσης με τα φρεάτια να έχουν υπερχειλίσει.

«Δεν είναι μία εικόνα για την οποία διαμαρτυρόμαστε για να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τη ΔΕΥΑΙ. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, αλλά η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφήκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου