Επικαιρότητα

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Συμβολική διαμαρτυρία για τις εξορύξεις

Off

Με μία συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στις Εξορύξεις, αμέσως μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Μία ομάδα διαδηλωτών – μελών της Πρωτοβουλίας ανήρτησε αρχικά πανό μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο ανέγνωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ μέλη της Πρωτοβουλίας ανέβηκαν στον πρώτο όροφο για να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας με αντίστοιχο περιεχόμενο ενάντια τις εξορύξεις.

Η κινητοποίηση αυτή σύμφωνα με την κα Τσάτση, μέλος της Πρωτοβουλίας εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αντίδρασης απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «συνένοχη» στο έγκλημα σε βάρος του φυσικού πλούτου της Ηπείρου.

«Είναι αδιανόητο να συζητά κάποιος για εξορύξεις σε τόπους όπως η Ήπειρος και σε περιοχές όπως το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα αυτών των περιοχών θα έπρεπε να στηριχθεί σε αυτά τα φυσικά πλεονεκτήματα και όχι να κινδυνεύσει», σημείωσε η κα Τσάτση που χαρακτήρισε σημαντική, αλλά λίγη την πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ώστε να περιληφθεί σε νομοθέτημα η πρόβλεψη απαγόρευσης της μεθόδου fracking για τις εξορύξεις στην Ελλάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου