Επικαιρότητα

Μειώνονται τα τέλη φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης

Off

Μειώσεις των τελών καθαριότητας, φωτισμού και ύδρευσης προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Παράλληλα, διατηρεί το κοινωνικό τιμολόγιο για πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με τις νέες μειώσεις ο Δήμος στέκεται αρωγός των νοικοκυριών τα οποία είναι αντιμέτωπα με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η Δημοτική Αρχή δείχνει απόλυτη συνέπεια σε όσα είχε δεσμευτεί, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που υπενθυμίζει ακόμα ότι το 2014 και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων,  η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε γενναία μείωση των τελών, τα οποία από τότε παρέμειναν  σταθερά παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημαντική είναι η μείωση των τελών για κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, σε μία προσπάθεια του Δήμου για περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα ανταποδοτικά τέλη από την 1η Ιανουαρίου του 2019 διαμορφώνονται ως εξής:

– Για τις κατοικίες σε 0,85 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

– Για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις σε 1,45 ευρώ το τετραγωνικό.

– Για τις κτηνοτροφικές μονάδες σε 0, 58 ευρώ ανά τετραγωνικό. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το τέλος αφορά μόνον στο 4% της επιφάνειας του κτιρίου. 

– Για τις πτηνοτροφικές μονάδες στο 1,02 ευρώ το τετραγωνικό. Το τέλος αφορά στο 7% της επιφάνειας του κτιρίου. 

Μειωμένα από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα είναι και τα τιμολόγια του νερού.  Η μείωση αφορά το σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων είτε αυτές υδρεύονται με φυσική ροή, είτε με μικτό σύστημα, είτε μέσω του ΣΥΔΛΙ. 

"Η απόφασή μας για μείωση των τελών στηρίζεται στα απολογιστικά στοιχεία της τετραετίας. Σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη και όχι σε αόριστες εκτιμήσεις" επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Θεοχάρης.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις της και στα περιθώρια που το επιτρέπουν τα οικονομικά του Δήμου στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τον βασικό μοχλό της τοπικής οικονομίας.

"Η απόφασή μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών και των τελών ύδρευσης, είναι αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων και της συνολικής οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους επαγγελματίες και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με τα μέσα που διαθέτουμε", υπογράμμισε ο Δήμαρχος. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου