Επικαιρότητα

Όλο και πιο πολύπλοκο γίνεται το σκηνικό για τις δημοτικές εκλογές

Off

Νέα δεδομένα στις εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Ιωαννιτών δημιουργεί η υποψηφιότητα του Ν. Γκόντα, που ανακοινώθηκε επισήμως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, μία εβδομάδα μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας της Τατ. Καλογιάννη και της ανακοίνωσης στήριξης από την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, πέρασε στην αντεπίθεση και επισημοποίησε την συμμετοχή του στις εκλογές του Μαΐου.

Αυτό άλλωστε είχε διαφανεί από τη συνεδρίαση της παράταξης πριν από λίγες ημέρες, ενώ ρόλο έπαιξε και η σημαντική συσπείρωση στελεχών της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, που αντιδρούν έντονα στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις που φέρεται να έχουν την αποδοχή της Ν.Δ.

Στη γραπτή του δήλωση ο Ν. Γκόντας αναφέρει:

«Σεβόμενος το έργο και την διαχρονική προσφορά της παράταξής μας στην πόλη, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Ιωαννίνων.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους καλό αγώνα επ’ αγαθώ του τόπου μας.

Υπάρχουν πολλά και μεγάλα θέματα και προβλήματα στον τόπο μας στα οποία  μπορούμε να συμπορευτούμε.

Άλλωστε το επιβάλλει το συμφέρον της πόλης μας και των συμπολιτών μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Γκόντας.

Με δεδομένη την υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη, της καθόδου στις εκλογές της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» με τον Άρη Μπαρτζώκα και από χθες με τη συμμετοχή του Ν. Γκόντα, ο πολυκερματισμός της κεντροδεξιάς παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτών αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προοπτική διεκδίκησης του Δήμου.

Εάν μάλιστα η πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που υποστηρίζει την υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη συνοδευθεί με μία επίσημη στήριξη από τη Ν.Δ, ενδεχομένως και με μία προσπάθεια να χρεωθεί στον Ν. Γκόντα ο ρόλος του «αντάρτη» του κόμματος, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών φαντάζει από τώρα απόλυτα απροσδιόριστο για τον κεντροδεξιό χώρο.

 

Επιβεβαίωση της καθόδου Μπαρτζώκα

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» που ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών της νέας γραμματείας.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τη διαδικασία είναι η επαναβεβαίωση της απόφασης για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου.

Η παράταξη μάλιστα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως με τις εξελίξεις αυτές μπήκε οριστικά τέλος στις διαδόσεις των τελευταίων ημερών, «περί δήθεν διαδικασιών ενσωματώσεων σε υφιστάμενες ή σε υπό δημιουργία παρατάξεις».

Λίγο πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας τόνισε πως η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 είχε θετικά αποτελέσματα ενώ και το κλίμα που εισπράττει η παράταξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

«Θα είμαστε και πάλι παρόντες στις εκλογές και ελπίζω να δώσουμε νέα πνοή στο δημοτικό συμβούλιο, για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέθηκαν θέματα εσωτερικής οργάνωσης και εκλογικής προετοιμασίας, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπών – ομάδων εργασίας, υπό τύπου «σκιωδών αντιδημαρχιών» και υπήρξαν διαλογικές συζητήσεις και αποφάσεις.

Στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη μετά την εκλογή τους, τα οποία είναι: Νίκος Βούστρος, Βασίλης Σταμάτης, Τριαντάφυλλος Μιχαηλίδης, Θωμάς Παπαδημητρίου, Κώστας Ρώσσης.

Επίσης, μετέχουν λόγω εκλογής στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πάνου.

Η νέα γραμματεία θα αναλάβει τα καθήκοντα της από την 1 Ιανουαρίου 2019.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ