Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:16
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2014
Ήπειρος

Μνήμες… χωματερής Δουρούτης

Off

Ημέρες της… χωματερής Δουρούτης θύμισε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το απόγευμα της Κυριακής στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού, όπου λόγω αυτανάφλεξης σε απορρίμματα, ξέσπασε πυρκαγιά εντός του κυττάρου. 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17.45 της Κυριακής όταν οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ διαπίστωσαν ότι εκλύεται καπνός από ποσότητα απορριμμάτων που είχε εναποτεθεί νωρίτερα από 5 απορριμματοφόρα.
Για την ποσότητα αυτή δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της υγειονομικής ταφής και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, σημειώθηκε αυτανάφελξη.
Από τον ανάδοχο, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του ΧΥΤΑ ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και η επιβλέπουσα υπηρεσία. 
Αποφασίστηκε ότι η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, είναι η χωματοκάλυψη, διαδικασία που ξεκίνησε αμέσως.  Έτσι παρ’ ότι έσπευσε εγκαίρως στο ΧΥΤΑ δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητήθηκε από τον επικεφαλής αξιωματικό να μην επιχειρήσει.
Μέχρι τις 10 το βράδυ οι εργασίες χωματοκάλυψης είχαν ολοκληρωθεί και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε πλήρως. "Παρ’ όλ’ αυτά όλο το βράδυ εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ παρέμειναν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο. Σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ είναι σε πλήρη λειτουργία και δέχεται κανονικά τα απορριμματοφόρα" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου