Επικαιρότητα

Με αναπτυξιακό πυλώνα την περιφερειακότητα

Off

Με επιστολή προς τους 18 δημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων της Ηπείρου που απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος τους καλεί σε συνάντηση ώστε να ενημερωθούν για τις προτάσεις της παράταξης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική περιφερειακή οργάνωση «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά!» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τις προτάσεις της για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την Συνταγματική Αναθεώρηση και τον νέο νόμο γνωστό ως «Κλεισθένης ΙΙ» που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες».

«Στο επίκεντρο των προτάσεων μας τέθηκε η νέα αντίληψη της Περιφερειακότητας, που πρώτοι εισήγαμε στον δημόσιο διάλογο, και που στόχο έχει την ισότιμη, καθολική και ενιαία αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική πολιτική σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της και σε άλλες θεματικές ενότητες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αποκλειστικά πεδία δράσης του κεντρικού κράτους. Στη νέα αυτή αντίληψη αυτοδιοίκησης η κάθε Περιφέρεια αποτελεί τον βασικό πυλώνα άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής και τον βασικό κόμβο οργάνωσης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών και δημόσιων κονδυλίων αλλά και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» προστίθεται..

Και καταλήγει:

«Στόχος αυτών των κατά τόπους συναντήσεων θα είναι όχι μόνο η άμεση παρουσίαση των προτάσεων μας με επίκεντρο την Περιφερειακότητα αλλά και η συζήτηση επί δικών σας προτάσεων και ιδεών που θα μπορούσαν, εφόσον εξυπηρετούν την λογική της Περιφερειακότητας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα μας για την Περιφέρεια Ηπείρου»

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ