Επικαιρότητα

Μάχη με το χρόνο και τη γραφειοκρατία

Off

Μάχη με το χρόνο και τη γραφειοκρατία προκειμένου να αποφευχθεί ένα σημαντικό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα εντός των Χριστουγέννων, δίνει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών.

Όπως παρουσίασε από την προηγούμενη εβδομάδα η «Ε», η καθυστέρηση ανακοίνωσης του οριστικού πίνακα των προσληφθέντων στην καθαριότητα με την προκήρυξη 3Κ επέφερε σημαντικά ήδη προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Από τους 47 συνολικά εργαζόμενους, μόλις 21 είχαν πιάσει δουλειά με τους προσωρινούς πίνακες, οι συμβάσεις όμως και αυτών έληξαν την προηγούμενη εβδομάδα και από τη στιγμή που έμειναν «στον αέρα» δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

Η κυβέρνηση προώθησε τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων, η οποία όμως δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της έλλειψης προσωπικού και της ανεπαρκούς δυνατότητας αποκομιδής, η υπηρεσία καθαριότητας προχώρησε στην προκήρυξη πρόσληψης 24 εργατών καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις.

Τόσο ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας όσο και ο αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης αναφέρθηκαν στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και στην ανάγκη άμεσης επίλυσής του.

«Θα είναι ένα πλήγμα για την εικόνα της πόλης, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Ασκούμε πολιτική πίεση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί με δίμηνες συμβάσεις. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί δήμοι στη χώρα. Ελπίζουμε να μην γίνει και επικίνδυνη», τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

 

Μειονεκτικές περιοχές

Σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές περιοχές, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τη Δευτέρα στάλθηκε και η τελευταία αλληλογραφία προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία τονίζεται η άνιση αντιμετώπιση που υπάρχει μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Όπως εξήγησε, ιστοσελίδα στις Κυκλάδες ανήρτησε ανακοίνωση τοπικού βουλευτή σχετική με την οριοθέτηση μειονεκτικών περιοχών στην οποία επισυνάπτεται πίνακας όλων των ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων, αναφέροντας αναλυτικά τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό τους.

«Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση και ενημέρωση για ένα πολύ σοβαρό θέμα», είπε ο κ. Μπέγκας, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Β. Μέγα να προσθέτει: «Το πρόβλημα με τις μειονεκτικές περιοχές δεν το έχουμε αφήσει στην τύχη του. Υπήρξαν όμως πολιτικές παρεμβάσεις και η οριοθέτηση δεν έγινε όπως έπρεπε με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ακόμα περιμένουμε μια απάντηση από το Υπουργείο και την μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου».

 

Για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Μικρές παρατηρήσεις, όπως η έλλειψη μίας φάτνης από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία έδωσαν το στίγμα της εορταστικής συζήτησης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Απαντώντας στις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, που ήταν πολύ περισσότερο θετικές από τις αντίστοιχες πριν από ένα χρόνο ο Θ. Μπέγκας τόνισε πως τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε ένα περισσότερο παραδοσιακό περιεχόμενο, αν και η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να πειραματίζεται και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας αξία και ενισχύοντας τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως η Σχολή Καλών Τεχνών.

 

Συγχαρητήρια 

σε Ντούγια – Σαλαντή

Δημόσια συγχαρητήρια στους Σωτήρη Ντούγια και Γεωργία Σαλαντή, για την παγκόσμια αναγνώριση του έργου τους και την συμπερίληψή τους στον κατάλογο με τίτλο «The Highly Cited Researchers» στον οποίο περιλαμβάνονται 6.000 επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της, εκτός ημερησίας διάταξης, συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Όπως τόνισε, η δική τους διάκριση αντανακλά τόσο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και στο Δήμο Ιωαννιτών, συντηρώντας μέχρι τις μέρες το προσωνύμιο της πόλης ως «Γιάννενα, πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα».

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου