Ήπειρος

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΤΑΙΠΕΔ

Off

Από τους πλέον «κοντινούς» φορείς στην τοπική κοινωνία τείνει να γίνει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 16 ακίνητα προς αξιοποίηση μεταξύ αυτών και των ακινήτων στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκτά καθοριστικό ρόλο, λόγο και άποψη στην λειτουργία και το μέλλον της Εγνατίας Οδού.
Το πως θα γίνει αυτό στην πορεία το περιέγραψε από τα Γιάννενα ο Κώστας Χατζής, μέλος του Δ.Σ. της Εγνατία Οδός Α.Ε. που ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα Γιάννενα από το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την προοπτική της Εγνατίας Οδού, μέσω των συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες, ο κ. Χατζής τόνισε μεταξύ άλλων πως την περίοδο αυτή εκπονείται το Business Plan της εταιρείας, ωστόσο ακριβώς επειδή ο βασικός ρόλος έχει περιέλθει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ, ουσιαστικά έχουν «παγώσει» όλα τα θέματα που είναι ανοιχτά και αφορούν ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Τέτοιου είδους είναι η  έξοδος της Εγνατίας Οδού στην περιοχή του Δρίσκου, οι επιπλέον ημικόμβοι, όπως για παράδειγμα στο Δήμο Δωδώνης και η εξέταση άλλων παραμέτρων που φτάνουν μέχρι και τη λειτουργία των σταθμών διοδίων.
Για όλα αυτά τα ζητήματα, λόγο πλέον έχει το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο θα πρέπει να απευθύνονται όλα τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και εκείνο να εξετάζει στην πορεία σύμφωνα με οικονομοτεχνικές μελέτες την προοπτική ικανοποίησής τους.
Ο κ. Χατζής πάντως φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, που έχει ήδη αρχίσει να αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Απαισιοδοξία Καχριμάνη 
για την Ιόνια
Η πρώτη παρέμβαση στην εκδήλωση έγινε από τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη που αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις στη λειτουργία της Εγνατίας, επισήμανε την αναγκαιότητα σύνδεσής της με την Ιόνια Οδό, ωστόσο δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Ιόνιας όπως αυτό τέθηκε από τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη στις δύο πρόσφατες επισκέψεις του στην περιοχή. «Δεν το βλέπω με τίποτα να  τελειώνει η Ιόνια στο τέλος του 2015. Κάποια τμήματα θα έχουν ολοκληρωθεί, όχι όμως το σύνολο του έργου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου