Επικαιρότητα

Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την ελληνική οικονομία

Off

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία, που παρόλο που έχει απεξαρτηθεί από τα τρία προγράμματα διάσωσης, με το τρίτο και τελευταίο μνημόνιο να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στις αγορές. 

Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, ώστε να υποπέσει σε νέα διολίσθηση, όταν και πάλι ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης θα είναι απαραίτητο και σίγουρα πολύ περισσότερο σοκαριστικό για τους έλληνες πολίτες. 

Αυτές ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ Ν. Βέττα που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυσή του, το απόγευμα της Τρίτης. 

Ο κ. Βέττας στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε πρωτοφανές το ότι η χώρα από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν έχει πρόσβαση σε δανεισμό, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία δεν είναι κατ’ ανάγκην άσχημες, όμως απαιτείται αυξημένη και συνεχής εγρήγορση.

«Η επόμενη δεκαετία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το μέλλον της χώρας. Εμείς, θεωρούμε, ότι τα τελευταία 10 χρόνια χάθηκε μία αδιανόητη ευκαιρία για να αλλάξουμε τη χώρα. Όσο παραμένει αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης και συνεχίζεται να αυξάνεται η απόκλιση της ελληνικής οικονομίας από τις άλλες χώρες, τόσο θα εντείνεται η δική μας ανησυχία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βέττας.

Νωρίτερα, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Σπύρος Συμεωνίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών και ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, που αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας δομής του Οικονομικού Τμήματος, με την ένταξη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής από το ΤΕΙ Ηπείρου.

«Θα θέλαμε να είναι από σήμερα και το Τμήμα αυτό στον ίδιο χώρο του Πανεπιστημίου και να λειτουργεί παράλληλα με το Οικονομικό Τμήμα, όμως ευελπιστούμε, ότι αυτό θα γίνει την επόμενη τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμπάνης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου