Επικαιρότητα

7ο Πανελλήνιο συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής

Off

Το συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής θεσπίστηκε και οργανώθηκε για πρώτη φορά από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου το 2006 στην Άρτα και αποτελεί το τρίτο σημαντικότερο συνέδριο στο χώρο της Ζωικής Παραγωγής μετά το Κτηνιατρικό και το Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας. 

Συμμετέχουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, οι ερευνητικοί φορείς, είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα διεξαχθεί για 7η φορά την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΗELEXPO κατά τη διάρκεια της Zootechnia 2019. Το Τμήμα Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή και στην Επιστημονική Επιτροπή με τέσσερις καθηγητές του και θα ανακοινώσει πέντε εργασίες που αφορούν αποτελέσματα ερευνητικών του έργων. Οι ερευνητικές ομάδες διερεύνησαν τη δράση καινοτόμων μιγμάτων αιθέριων ελαίων, προστατευμένων εκχυλισμάτων αρωματικών φυτών και προβιοτικών, όπως και χηλικών μορφών σιδήρου μέσω της χορήγησης τους στη τροφή στην αρχιτεκτονική του εντέρου, στη μικροβιακή χλωρίδα, στην υγεία και ανοσολογία των πτηνών, καθώς και τις βακτηριοστατικές τους δράσεις, όπως και την επίδρασή τους στην ποιότητα του ορνίθειου κρέατος.

Στις παρουσιάσεις συμμετέχουν οι καθηγητές του Τμήματος Αθηνά Τζώρα, Γιάννης Σκούφος, Αναστάσιος Τσίνας, Ελευθέριος Μπόνος, Λάμπρος Χατζηζήσης,  η Ευαγγελία Γκούβα, ο Αχιλλέας Χατζόπουλος, η Χρυσούλα Βόιδαρου, η Κωνσταντίνα Φώτου, ο Γεώργιος Μαγκλάρας, ο Αχιλλέας Καραμούτσιος, ο Κωνσταντίνος Μίχας και οι φοιτητές του Τμήματος Απόστολος Μπακόλας, Μιλτιάδης Παπαδάτος, Κωνσταντίνα Τσιάπαλη, Θεόδωρος Βρυώνης, Νίκη Γιουρέλη, Παναγιώτης Μπακατσέλος, Αθανάσιος Κυραμάρης, Αγγελική Σταύρου και Μιχάλης Σέργης.  

Στο τέλος του Συνεδρίου θα υπάρξει στρογγυλό τραπέζι για τη χρήση εκχυλισμάτων αρωματικών φυτών στη ζωική παραγωγή και το ρόλο τους στην υγεία των ζώων.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου