Επικαιρότητα

Νέες, φωτισμένες διαδρομές στα Λιθαρίτσια

Off

 

 

Στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο Πάρκο Λιθαρίτσια στοχεύει διαγωνισμός του Δήμου Ιωαννιτών.

Η μελέτη φωτισμού προβλέπει την αποξήλωση των υφιστάμενων ιστών και φωτιστικών σωμάτων, την εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθώς και την τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων.

Συνολικά θα εγκατασταθούν 20 ιστοί με αντίστοιχα φωτιστικά σώματα για τον φωτισμό των κύριων διαδρομών του Πάρκου και τέσσερις ιστοί με τρεις προβολείς ο καθένας για τον φωτισμό πλατωμάτων του Πάρκου. 

Οι ιστοί που θα εγκατασταθούν στις διαδρομές του Πάρκου δημιουργούν τέσσερις καθαρές φωτισμένες πορείες. 

Εκείνοι που θα εγκατασταθούν στο όριο του Πάρκου με το πλάτωμα και ουσιαστικά οι θέσεις τους θα είναι εντός του πράσινου τμήματος του Πάρκου, εξασφαλίζουν συνθήκες φωτιστικής άνεσης στο τμήμα της πλατείας που γειτνιάζει με το Πάρκο και τον στοιχειώδη φωτισμό ασφαλείας του υπόλοιπου τμήματος. 

Σύμφωνα με τον Δήμο, «η  προσπάθεια της μελέτης  φωτισμού είναι να προφυλάξει την νυχτερινή θέα αποφεύγοντας ανεπιθύμητες θαμβώσεις και ενοχλητικές φωτιστικές δέσμες, ενώ το θερμό φως έχει επιλεγεί στην προσπάθεια να διαταραχθεί το δυνατόν λιγότερο το νυχτερινό περιβάλλον του Πάρκου». 

Εκτός από τις τρεις βασικές πορείες που διασχίζουν το Πάρκο με κατεύθυνση προς το πλάτωμα προσοχή δόθηκε και στη δημιουργία μιας τέταρτης κάθετης σε αυτές φωτεινής διαδρομής που συνδέει τον γειτονικό χώρο στάθμευσης με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Παρεμβαίνουμε σε ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία της πόλης, αναβαθμίζοντας τον φωτισμό στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Είναι μια αναγκαία παρέμβαση που θα καταστήσει το χώρο ξανά ασφαλή την ίδια ώρα που θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο για τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας

 

 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου