Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 02:50
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκεμβρίου 2018
Επικαιρότητα

Όταν το χιόνι φέρνει καλές ειδήσεις για τον τουρισμό

Off

Σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια όπου τα χιονοδρομικά κέντρα του Μετσόβου, αλλά και των Γρεβενών άρχισαν να λειτουργούν μετά τον Ιανουάριο, οι χιονοπτώσεις το φετινό χειμώνα ξεκίνησαν αρκετά νωρίς και όλα δείχνουν ότι οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα μπορούν να τα απολαύσουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όλα είναι έτοιμα στα χιονοδρομικά κέντρα του Μετσόβου στο Ανήλιο και στον Προφήτη Ηλία, για να ξεκινήσει η λειτουργία τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και με τη βοήθεια της τεχνητής χιόνωσης εάν αυτό απαιτηθεί.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας είναι απόλυτα ευνοϊκές και σε αυτό συνηγορεί και το υψηλό ποσοστό κρατήσεων στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Όλα δείχνουν ότι η πληρότητα στο κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της Ηπείρου το χειμώνα θα φτάσει το 100% και μάλιστα αυτό φαίνεται και για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Η χθεσινή χιονόπτωση στο μεταξύ δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Μετσόβου και των χωριών της περιοχής, που είναι άλλωστε συνηθισμένοι σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού.

Κάποια μικρά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν νωρίς το πρωί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και υπήρξε πλήρης αποκατάσταση μόλις σταμάτησε η χιονόπτωση.

 

Έκανε… εντύπωση το πρώτο χιόνι

Περισσότερο εντύπωση έκανε παρά δημιούργησε θέμα η μικρή διάρκειας χιονόπτωση νωρίς το πρωί χτες πριν από τις 8. «Ήμασταν προετοιμασμένοι, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Καθηγητή Αριστείδη Μπαρτζώκα. Ήμασταν έτοιμοι και νωρίς βγάλαμε όλα τα μηχανήματα αποχιονισμού και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα πουθενά σε όλη την Ήπειρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Μαυρογιώργος προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου