Επικαιρότητα

Αντίπαλος η δημαγωγία, το ψεύδος, η υποκρισία

Off

Με αφορμή το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που άρχισε στην Αθήνα, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Μιλώντας ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο Προσυνέδριο του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος στη Χαλκιδική στις 2 Απριλίου 1977 είπε, μεταξύ άλλων: «Το κόμμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί για την πραγματοποίηση του σκοπού του μέσα ανορθόδοξα, όπως είναι η δημαγωγία, το ψεύδος και η υποκρισία. Τα κόμματα οφείλουν να καθοδηγούν και να διδάσκουν το λαό, αντί να τον κολακεύουν. Κι οφείλουν να καλλιεργούν τις αρετές του, αντί να ενθαρρύνουν τις αδυναμίες του. Άλλωστε η σχέση του πολιτικού προς το λαό είναι σχέση προσφοράς υπηρεσίας. Αν συνεπώς ο πολιτικός είναι ικανός και τίμιος υπηρέτης, δεν έχει ανάγκη να κολακεύει το λαό για να τον υπηρετήσει. Ο λαός έχει ανάγκη αυτού!».

Έκτοτε πραγματοποίησε η ΝΔ μέχρι σήμερα 15 Συνέδρια, 11 τακτικά και 4 έκτακτα, και τώρα εκτυλίσσεται το 12ο Συνέδριο, ο κομματικός προπομπός της κυβερνητικής μας θητείας, με μήνυμα τεκμηριωμένης αισιοδοξίας για την αυριανή Ελλάδα, ένα μήνυμα που ωστόσο, δεν μας διαφεύγει, απευθύνεται στη σημερινή απαισιόδοξη Ελλάδα!

Γι' αυτό το λόγο, κατά μια έννοια, ο ουσιαστικός αντίπαλος της ΝΔ αυτή την περίοδο δεν είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο διαψεύσεις και επιδεινώσεις έχει να επιδείξει, όσο μια γερή κρούστα δυσπιστίας που εμποδίζει την προσέγγιση της κοινωνίας όχι μόνο με τα Κόμματα, αλλά με την πολιτική γενικότερα και αυτό τον αντίπαλο από εδώ και πέρα, με αφετηρία τα μηνύματα του 12ου Συνεδρίου μας, καλούμαστε να εξουθενώσουμε», τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Καθένας πολίτης που περιβάλλει, έστω με κάποιους δισταγμούς, με θετικό ενδιαφέρον και προσοχή, τις προτάσεις, το σχέδιο, της στάση μας γενικότερα, είναι ένα κέρδος όχι για τη ΝΔ, αλλά για την επίτευξη της πραγματικής εξόδου της χώρας από την κρίση, την έξοδο δηλαδή όχι τη σερνάμενη, αλλά της πραγματικής ανάκαμψης. Δεν παραγνωρίζω ότι η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στη δυσπιστία των πολιτών και την αυτοπεποίθηση της ΝΔ, την αυτοπεποίθηση της εμπέδωσης μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα, που εκπέμπει ο Κ. Μητσοτάκης, θα δοθεί επί κυβερνητικής μας θητείας κι όχι επί προεκλογικών εξαγγελιών. Και θα κερδηθεί, ώστε η χώρα, απαλλαγμένη απ' τα οικεία δεσμά της του κρατισμού και του λαϊκισμού, να επιχειρήσει με επιτυχία το παραγωγικό άλμα προς τα εμπρός. Αλλά τότε θα έχουμε σύμμαχό μας την εμπειρία, την πραγματικότητα δηλαδή, που η βελτίωσή της θα μιλά για λογαριασμό μας. Έως τότε μόνο όπλο μας η πειστικότητα και αντίπαλος, για να ξαναγυρίσουμε στο Προσυνέδριο του 1977, η δημαγωγία, το ψεύδος, η υποκρισία και η κολακεία», κατέληξε ο βουλευτής.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου