Επικαιρότητα

ΦΟΡΟΙ 3 ΔΙΣ. ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Τελειώνει ο χρόνος για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Off

Κοντά στα 3 δισ. σε φόρους καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου, που έχει φτάσει πια… σε απόσταση αναπνοής.

Οι εκκρεμότητες πρέπει κλείσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου καλούνται και αφορούν κυρίως: Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων κ.α.

Τα τέλη είναι πιο επιτακτική υποχρέωση αφού υπάρχει πρόστιμο για εκπρόθεσμη πληρωμή. Πληρώνονται ως την 31η Δεκεμβρίου οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία μέσω του TAXIS είτε με τους κωδικούς τους είτε χωρίς.

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο "Είσοδος". Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση» και θα πατήσει «Εκτύπωση».

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής ο ιδιοκτήτης του οχήματος χρεώνεται με πρόστιμο ισόποσο του τέλους για ΙΧ και 50% του τέλους εάν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, φορτηγό ή λεωφορείο. Εάν τα τέλη είναι μικρότερα των 30 ευρώ το πρόστιμο είναι 30 ευρώ.

Και φέτος πάντως υπάρχει περίπτωση παράτασης αφού ο αριθμός όσων έχουν ήδη καταβάλει το τέλος δεν είναι μεγάλος, κάτι όμως που ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου