Επικαιρότητα

Ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος η ΜΕΘ Παίδων

Off

Ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων (ΜΕΘ Παίδων). 

Πρόκειται για χρόνιο αίτημα που συζητείται κατά καιρούς σε συνάρτηση μίας σειράς παραγόντων όπως είναι προφανώς μεταξύ άλλων και το κόστος λειτουργίας σε σχέση με τον αριθμό των περιστατικών. Βάση αυτής της συζήτησης αποτελεί η πρόθεση να παρέχονται ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στα Ιωάννινα από τη στιγμή που υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και το προσωπικό.

Σχετική σύσκεψη έγινε και πρόσφατα στο νοσοκομείο στην οποία συμμετείχαν εκτός από τη διοίκηση και Διευθυντές των Κλινικών, τεχνικό προσωπικό αλλά και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών η οποία υποδέχεται συνήθως περιστατικά από τα Ιωάννινα.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης  με δηλώσεις του, στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα. 

Τέτοια δεδομένα είναι οι χώροι, το εξειδικευμένο προσωπικό και το κόστος βέβαια. Από την άλλη, νέα δεδομένα όπως η Ιόνια Οδός, μειώνουν τον χρόνο μεταφοράς του ασθενή στη μονάδα της Πάτρας.

Το θέμα ίδρυσης ΜΕΘ στα Ιωάννινα όμως είναι ανοιχτό και θα εξεταστεί και σε συνάρτηση με την πολιτική ανάπτυξης των δομών που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. 

 

Ανανέωση εξοπλισμού

Ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε με δηλώσεις του και στις προσπάθειες που γίνονται για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρομηχανολογικού, Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Όπως είναι γνωστό, από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε η διάθεση επιπλέον πόρων ύψους 4.140.000 € συνολικά, για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων και την αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε πέντε νοσοκομεία της χώρας.

Ανάμεσα στα Νοσοκομεία που ενισχύονται είναι και το ΠΓΝΙ στο οποίο διατίθεται το ποσό των 600.000€ για την αγορά 300 κλινών νοσηλείας. Τις τελευταίες μέρες έχει εγκριθεί επίσης από την 6η ΥΠΕ, η σκοπιμότητα προμήθειας 100 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ενώ έχει κατατεθεί το αίτημα και το Τεχνικό δελτίο για την προμήθεια  300 κλινών επιπλέον, η χρηματοδότηση των οποίων θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ταυτόχρονα, η έκτακτη ενίσχυση του Νοσοκομείου με 1.500.000€ μέσα στο Δεκέμβριο για την κάλυψη των απρόβλεπτα αυξημένων αναγκών σε φάρμακο και ιδιαίτερα των ογκολογικών, βοήθησε στη ολόπλευρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που την είχαν ανάγκη. 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου