Επικαιρότητα

Ανεξαρτοποιήθηκαν Γρ. Γκίκας και Β. Κοσμάς

Off

Πολιτικές εξελίξεις επιφύλασσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη το βράδυ. 

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ν. Γκόντα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ο Γρηγόρης Γκίκας και ο Βασίλης Κοσμάς δήλωσαν ότι ανεξαρτοποιούνται. 

Κατέθεσαν γραπτή δήλωση και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης ενημέρωσε το σώμα και διάβασε τις δηλώσεις. 

Στην ουσία και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν θέμα εσωτερικής λειτουργίας της παράταξής τους, ασκούν κριτική στον επικεφαλής και έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Ν. Γκόντα για κάθοδο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές την ώρα που ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει την κάθοδό της και η Τ. Καλογιάννη που έχει και τη στήριξη της ΝΔ.

Ο κ. Γκίγκας διευκρινίζει στη δήλωσή του ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και σημειώνει μεταξύ άλλων: «ο επικεφαλής της παράταξής μας με τον οποίο συμπορεύτηκα τα τελευταία 8 χρόνια, τον οποίο τιμώ για το έργο του ως Δήμαρχο της πόλης, ποτέ δεν ζήτησε τη γνώμη των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ούτε του συνόλου των μελών για το μέλλον της παράταξης, ούτε για την εκ νέου υποψηφιότητά του ως επικεφαλής αυτής» ενώ του καταλογίζει ότι «συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης» της παράταξης «μη τηρώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες». Αναφέρει ακόμα για τον κ. Γκόντα ότι «προκάλεσε πίκρα και σύγχυση στους συμπολίτες σε μία περίοδο που αλλάζουν τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση που και οι καιροί απαιτούν ανανέωση, αλλά και συναίνεση». 

Από την πλευρά του ο κ. Κοσμάς αναφέρει:

«Οι εκπλήξεις των ανακοινώσεων της παράταξής μας οι οποίες έγιναν ερήμην των δημοτικών συμβούλων συνεχίζονται. Για ακόμη μια φορά επιλέχθηκε η μέθοδος του αιφνιδιασμού μέσω των ΜΜΕ παρότι είχε αποφασιστεί στην δημοτική ομάδα ότι το μέλλον της παράταξης θα κριθεί συλλογικά. Οι διαδικασίες αυτές για την ανάδειξη επικεφαλής της παράταξής μας, έτυχαν μεγάλης χρονοτριβής και τελικώς δεν υλοποιήθηκαν, κάτι που προκάλεσε και την δυσφορία των συμπολιτών μας».

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του επικεφαλής της παράταξής μας, με τον οποίο συμπορευτήκαμε τα τελευταία 20 χρόνια από τα έδρανα τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, δεν εναρμονίζονται με την πεποίθησή μου για μία υποψηφιότητα νίκης και σαφώς δεν αφουγκράζονται τις επιφυλάξεις πλήθους συμπολιτών μας, οι οποίοι ευελπιστούν σε ένα ψηφοδέλτιο από το χώρο της κεντροδεξιάς το οποίο δύναται να αναλάβει επάξια τις τύχες του Δήμου μας» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Και οι δύο σύμβουλοι παραμένουν στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητοι.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου