Επικαιρότητα

Σε αναμονή των εξελίξεων για τα διόδια της Εγνατίας

Off

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από το σύνολο των πολιτών της Ηπείρου και όχι μόνο η προσωρινή αναβολή της απόφασης που προβλέπει την αύξηση του αντιτίμου στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Το 2019 τουλάχιστον στην… ανατολή του θα βρει τους χρήστες της Εγνατίας Οδού, να καταβάλλουν το ίδιο αντίτιμο με αυτό του 2018 σε όλους τους σταθμούς διοδίων, ενώ μέχρι νεωτέρας ισχύουν και οι εκπτώσεις και απαλλαγές για όσους αυτές αφορούν από την προηγούμενη χρονιά.

Οι εξελίξεις πάντως με την επικείμενη ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού είναι προφανές ότι δεν διασφαλίζουν μία αντίστοιχη ομαλή κατάσταση τους επόμενους μήνες, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η εκδίκαση της συνολικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει ασκηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, για την πλήρη απαλλαγή των κατοίκων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αντίστοιχα από την πληρωμή των διοδίων της Εγνατίας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αλ. Καχριμάνης στάθηκε στην ουσία της προσφυγής που είναι πως ουδέποτε κατασκευάστηκε το παράλληλο δίκτυο της Εγνατίας Οδού και ως τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί η παλιά Εθνική Οδός, που βρίσκεται σε πολύ μακρινή χιλιομετρική απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο της χθεσινής δημόσιας παρέμβασης του περιφερειάρχη, ο κ. Καχριμάνης απηύθυνε έκκληση και στην Εγνατία Οδό Α.Ε αλλά και στο υπουργείο, με την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, να προχωρήσουν και στην αποδοχή του αιτήματος για την κατασκευή του κόμβου εξόδου στην περιοχή του Δρίσκου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ενημερώσει σχετικά ότι αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους κατασκευής του έργου, αλλά και της ολοκλήρωσης των μελετών.

Καταλήγοντας έκανε μία ακόμη αναφορά για την εκκρεμότητα που υπάρχει στο δρόμο σύνδεσης από την Γέφυρα Καμπής μέχρι την Πρέβεζα υπενθυμίζοντας πως η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει ποσό 30 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αυτού του τμήματος.

«Από τις 27 Αυγούστου λένε ότι θα προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου για την κατασκευή του δρόμου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ