Επικαιρότητα

Σε ετοιμότητα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Off

Σε ετοιμότητα βρήκε την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου η έλευση της κακοκαιρίας

Ο προϊστάμενος Δημήτρης Μαυρογιώργος παρουσιάζοντας τη συνολική εικόνα, μιλώντας στο ITV τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά ενώ κάλεσε όλους όσοι κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους και ειδικά στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων να είναι προσεκτικοί και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου χρειάζεται.

Βασικός στόχος είναι να παραμένουν καθαροί και προσβάσιμοι οι δρόμοι ενώ το αλάτι είναι το «όπλο» για να μην παγώσουν οι δρόμοι από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Πάνω από 35 μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει στους δρόμους και έχουν πέσει πάνω από 2,5 τόνοι αλάτι. 

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Το Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο «μέτωπο» αντιμετώπισης των προβλημάτων, με την πόλη να γνωρίζει το πρώτο χιόνι για φέτος τις νυχτερινές ώρες.

Όπως ανέφερε στο ΙΤV εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος η χιονόπτωση δεν ήταν τόσο έντονη μέσα στην πόλη όσο στις γύρω περιοχές του λεκανοπεδίου (Δαφνούλα, Μάζια, Κρυόβρυση κ.α) με το χιόνι να φτάνει εκεί σε διψήφιο αριθμό πόντων.

«Με 22 μηχανήματα προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και τα ψηλά σημεία όπου υπήρξε πρόβλημα. Στον αποχιονισμό συμμετείχαν μηχανήματα του δήμου Ιωαννιτών αλλά και ιδιώτες με τους οποίους είχαμε συνεννοηθεί ενώ κάνουμε συνεχείς ρίψεις αλατιού» ανέφερε ο κ. Νάστος. 

Το Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών θα παραμείνει ανοικτό ώστε να μπορούν οι πολίτες να προμηθευτούν αλάτι μιας και αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά το βράδυ. 

Πέραν του Εργοταξίου στον Άγιο Νικόλαο, αλάτι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν στο κεντρικό δημαρχείο, στην πλατεία Ομήρου, στην πλατεία στα Λακκώματα, στο δημαρχείο Πεδινής, στο δημαρχείο Περάματος, στο δημαρχείο Παμβώτιδας και τέλος στο δημαρχείο Ανατολής.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ