Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 07:32
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2014
Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τη βεβαίωση οφειλών στη ΔΟΥ

Off

Την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να προχωρήσει στη βεβαίωση στη ΔΟΥ των οφειλών των μελών του, από μη καταβαλλόμενες συνδρομές προς το Επιμελητήριο το έτος 2004, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, που συμμετέχει στη διοίκηση του φορέα. 
Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στην συζήτηση και την ένταση η οποία χαρακτήρισε το διάλογο μεταξύ του προέδρου Γ. Μήτση και του Δ. Μπαράτσα στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Καζάζη, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου η βεβαίωση στην εφορία των μη καταβαλλόμενων συνδρομών δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα.
«Πρόκειται να απαράδεκτη απόφαση γιατί ακόμη και αυτοί που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα βασικά», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως οι συνδρομές των μελών του Επιμελητηρίου κινήθηκαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και δεν βοήθησαν την τοπική επιχειρηματικότητα. «Στο όνομα της εξωστρέφειας χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα όπως και άλλα από τις συνδρομές του ΓΕΜΗ, για ταξίδια και εκδρομές στο εξωτερικό από τα οποία ωφελούνται όχι περισσότερα από 100 άτομα, κάτι που έχει ομολογήσει και η διοίκηση στις συνεδριάσεις του οργάνου», σημείωσε ο κ. Καζάζης.

Κάλεσμα 
στο συλλαλητήριο
Από την πλευρά του ο Γ. Ευθυμίου, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των ελεύθερων επαγγελματιών και αυταπασχολούμενων εμπόρων στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου στο Σύνταγμα το οποίο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. «Η λύση δεν βρίσκεται στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας, στην ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των σωματείων, στη ρήξη με τα μονοπώλια, στο δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου