Επικαιρότητα

Ο παγετός κράτησε κλειστά τα σχολεία

Off

Ο παγετός που αναμενόταν για σήμερα το πρωί, κράτησε τελικά και κλειστά τα σχολεία.

Μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία σήμερα το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα.

 

Ποιοι Παιδικοί κλείνουν

Σύμφωνα με τον ΟΚΠΑΠΑ, σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, οι παρακάτω περιφερειακοί Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών θα παραμείνουν κλειστοί λόγω του παγετούΠαιδικός Σταθμός Σταυρακίου

Παιδικός Σταθμός Αμπελιάς

Παιδικός Σταθμός Δροσοχωρίου

Παιδικός Σταθμός Λογγάδων

Παιδικός Σταθμός Αμφιθέας

7ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουτσελιού

13oς Βρεφονηπιακός Σταθμός Κατσικάς

Οι υπόλοιποι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Στον Δήμο Ζίτσας

Κλειστά θα παραμείνουν στο Δήμο Ζίτσας τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) σήμερα λόγω των  έντονων καιρικών φαινόμενων (χιονόπτωση και παγετός) που επικρατούν τις  τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών καθώς οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι δύσκολες ειδικά κατά τις πρωινές ώρες όπου οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι θα επικρατήσουν και σήμερα Τρίτη πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να αγγίζει τους -9 βαθμούς κελσίου.

 

Στον Δήμο Δωδώνης

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δωδώνης, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (παγετός). 

 

Στην Άρτα

Μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία στις Τ.Κ. Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου και Ροδαυγής, λόγω του πάγου που υπάρχει στα προαύλια των σχολείων αυτών, εξαιτίας των τελευταίων χιονοπτώσεων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. 

 

Ανοιχτές οι αίθουσες 

των ΚΑΠΗ στα Γιάννενα

Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας και το ψύχος των ημερών, από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. ανακοινώνεται ότι οι αίθουσες των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών θα παραμένουν ανοιχτές για τους πολίτες ως χώροι θέρμανσης, καθημερινά από τις 7:00 – 8:30 το απόγευμα, για όλες τις μέρες που θα διαρκέσουν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου και οι διευθύνσεις τους είναι οι εξής:

1ο ΚΑΠΗ: ΛΙΝΑΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 1Α

2ο ΚΑΠΗ : ΖΙΝΝΗΣ 12

3ο ΚΑΠΗ: ΚΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 198

4ο ΚΑΠΗ: ΑΝΔΡ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 6 (ΚΑΣΤΡΟ)

5ο ΚΑΠΗ: ΝΑΠ.ΖΕΡΒΑ 79

6ο ΚΑΠΗ: ΠΙΝΔΟΥ 47

7ο ΚΑΠΗ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΣΗ 4

8ο ΚΑΠΗ: ΑΙΓΑΙΟΥ & ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 4 (ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ)

10ο ΚΑΠΗ: ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 21 (ΑΝΑΤΟΛΗ).

 

Οι άστεγοι

Επίσης το Υπνωτήριο Αστέγων (ΚΕΚΩΠ) λειτουργεί για άστεγους επί 24ώρου βάσεως. Ο ΟΚΠΑΠΑ καλεί τους συμπολίτες, εφόσον εντοπίσουν στη πόλη άστεγους περιφερόμενους, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας 2651054265 και 2651054266 ή στο κινητό 6972024621(κα Τζιοβάρα Σοφία) ώστε η υπηρεσία να παρέμβει άμεσα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου