Εκδηλώσεις

Το ζήτημα είναι ότι χάνει χρόνο η χώρα

Off

Με πολιτικά μηνύματα για τις κεντρικές εξελίξεις, όπως ήταν φυσικό, έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, η παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Grand Serai. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αρχικά:

«Παρουσιάζουμε και στα Γιάννενα το νέο μου βιβλίο που έχει τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και ιστορίας» που αναφέρεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και στο δημοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με την άνοδο της Ακροδεξιάς, του λαϊκισμού, με την κρίση που έχουν οι θεσμοί και οι κοινωνίες οι ίδιες σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα. Αλλά, βεβαίως στην Ελλάδα το παράδειγμα της κρίσης της Δημοκρατίας μας το δίνει η ίδια η κυβέρνηση. Με τους εκβιασμούς μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αυτό το απίθανο κωμειδύλλιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα τρώγοντας τον εθνικό χρόνο, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και γενικότερα της χώρας που πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Και όλα αυτά για να παραμείνουν με τεχνάσματα λίγο ακόμα στην εξουσία».

Την ώρα που γινόταν η παρουσίαση ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες στην Αθήνα που οδήγησαν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση του Π. Καμμένου.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ένα φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης. Από εκεί και πέρα το ζήτημα για εμάς είναι ότι χάνει χρόνο η χώρα, ότι όλα αυτά γίνονται εις βάρος των μεγάλων προτεραιοτήτων που έχει ο τόπος» και συμπλήρωσε: «Εκλογές χρειάζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αλλά, βλέπετε αυτό που γίνεται είναι ένα τέχνασμα αποφυγής των εκλογών. Μόνο που εφόσον έχουμε εν τέλει Δημοκρατία η οποία αντέχει οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή», όπως είπε,

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος που αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχει ο συγγραφέας να προσελκύει ακροατές από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ενώ εισήγηση για το βιβλίο έκανε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος και βουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος Κώστας  Τασούλας που αναφέρθηκε σε κεντρικά ζητήματα της συνταγματικής.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου