Επικαιρότητα

ΧΡ. ΜΑΝΤΑΣ – Ρυθμίζονται ζητήματα λειτουργίας των ΤΟΜΥ

Off

Τις Τοπικές Ομάδες Υγείας στην Ανατολή (3η και 4η Τ.ΟΜ.Υ.) επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς αρχικά ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ένταξη του μη ιατρικού προσωπικού (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κτλ.) των Τ.ΟΜ.Υ. στην ασφαλιστική κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, στην ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τις εκπαιδευτικές άδειες του μη ιατρικού προσωπικού και στην προκήρυξη 455 νέων μόνιμων θέσεων ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας. Επιπλέον ο κ. Μαντάς ενημέρωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο, μέχρι τώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 1.800.000 εγγραφές σε οικογενειακούς γιατρούς πανελλαδικά.  

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Μαντά για τη λειτουργία των Τ.ΟΜ.Υ και ανέφεραν πως ο αριθμός των εγγραφών των κατοίκων της περιοχής είναι πολύ ικανοποιητικός (πάνω από 8000 εγγραφές) και πως ήδη ο κόσμος την εμπιστεύεται και αγκαλιάζει τις ΤΟΜΥ.

Έθεσαν ακόμα στον κ. Μαντά  μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα  τους όπως η ανάγκη για επιπλέον αγορά υλικοτεχνικού  εξοπλισμού και κυρίως τηλεφωνικών συσκευών, υπολογιστών και γραφικών αναλώσιμων,  όπως επίσης και η ανάγκη να προβούν σε ορισμένες  αλλαγές στους χώρους του κτηρίου ώστε να αυξηθούν τα δωμάτια σε περιπτώσεις που απαιτείται περισσότερη ιδιωτικότητα μεταξύ ιατρού ή κοινωνικού λειτουργού και ασθενή. Τ

έλος οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, τόσο σε σχέση με τη μεταφορά αρμοδιότητας της μισθοδοσίας τους στην Περιφέρεια, όσο και για την συνέχεια μετά τη λήξη της σύμβασής τους. 

Ο κ. Μαντάς διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η προοπτική τους στις ΤΟΜΥ είναι απολύτως διασφαλισμένη και ότι στο τέλος του προγράμματος όλη η χρηματοδότηση θα γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον συμφώνησε πως η αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού είναι βασικό λειτουργικό θέμα και διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα.  

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου