Επικαιρότητα

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ «Στοχευμένη η βία των ακροδεξιών»

Off

Την απόλυτη, πολιτική, προφανώς όμως και υπηρεσιακή, πεποίθηση, ότι την Κυριακή, στόχος εκείνων που ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα ήταν η εισβολή στο Κοινοβούλιο, ώστε να πετύχουν ένα συμβολικό χτύπημα στη δημοκρατία, εξέφρασε τη Δευτέρα από τα Ιωάννινα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης της νέας περιφερειακής παράταξης με επικεφαλής τον Γ. Ζάψα, η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα γεγονότα της Κυριακής στο Σύνταγμα, απευθύνοντας ένα ανοιχτό προσκλητήριο στο σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις ακροδεξιές εθνικιστικές κορώνες, αλλά και το «φιλικό χτύπημα στην πλάτη». Άσκησε ακόμη κριτική στη Ν.Δ γιατί, όπως είπε, χαρακτηρίζεται από μία επικίνδυνη προσέγγιση των γεγονότων, εκτιμώντας προφανώς, ότι αυτό θα της αποφέρει, πολιτικά κέρδη.

«Το μοναδικό που πετυχαίνει κανείς με τέτοιες πολιτικές επιλογές είναι να δώσει χώρο και κέρδη στην ακροδεξιά. Κι αυτό αποδείχθηκε και στο χθεσινό συλλαλητήριο, το οποίο στηρίχθηκε και στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέρους του ΚΙΝΑΛ, και τελικά καπελώθηκε απ’ τους ακροδεξιούς χρυσαυγίτες, που νομιμοποιήθηκαν μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση και βρήκαν έτσι ευκαιρία και χώρο να υλοποιήσουν τη δική τους αντιδημοκρατική ατζέντα. Στόχος τους ήταν, να μπουν στη Βουλή ώστε να καταφέρουν συμβολικό χτύπημα στη Δημοκρατία, το πολίτευμα που “πουλάει την Μακεδονία” όπως πολύ στοχευμένα προπαγανδίζουν καιρό τώρα. Στην προσπάθειά τους αυτή, προκάλεσαν μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του κοινοβουλίου, τραυματισμούς αστυνομικών που εμπόδισαν το οργανωμένο σχέδιό τους, αλλά και στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς, που κάλυπταν επαγγελματικά το χθεσινό συλλαλητήριο και ήταν στοχευμένοι απ’ την ομάδα των ακροδεξιών».

 

Η «Συμφωνία των Πρεσπών»

Η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στη στάση της Ν.Δ στη «Συμφωνία των Πρεσπών», κάνοντας λόγο για εσκεμμένη και συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού σχετικά με το περιεχόμενο της Συμφωνίας.

«Αν και η παράταξη αυτή ήταν εκ των κύριων εμπνευστών και υποστηρικτών της εθνικής γραμμής, δηλαδή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, δεν διστάζει να παραπληροφορεί δημόσια τους συμπολίτες μας για την εθνότητα και τη γλώσσα των γειτόνων μας, ακόμη και μετά τη σαφέστατη ρηματική διακοίνωση, που δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για προθέσεις και σκέψεις αλυτρωτισμού και διεκδικήσεων».

Πρόσθεσε δε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει ένα χρονίζον πρόβλημα με τρόπο που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον, δημιουργεί συνθήκες εξωστρέφειας, ενισχύει την ασφάλεια στα Βαλκάνια, προωθεί τη συνανάπτυξη, τις εμπορικές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές και ενδυναμώνει τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας στην περιοχή. «Ταυτόχρονα, μια για πάντα, κλείνει το δρόμο στην αναγνώριση του γειτονικού μας κράτους ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει αναγνωριστεί το γειτονικό κράτος από 140 κράτη παγκοσμίως και μάλιστα όταν «την ευθύνη διακυβέρνησης -και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια την είχαν οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα φορούν, δήθεν, τη στολή του Μακεδονομάχου». 

Σημείωσε, τέλος, ότι οι ανατροπές και οι αναδιατάξεις στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας, όσο και στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, που πλέον αποτυπώνεται μια ανησυχητική άνοδος ακροδεξιών αντιλήψεων, καθιστά αναγκαία την υπεράσπιση, τη στήριξη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις, καταστατικές συνεργασίες και πλατιά προοδευτικά μέτωπα. 

 «Ο πολιτικός κόσμος, είτε αυτός υπηρετεί την αυτοδιοίκηση, είτε την κεντρική πολιτική πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις, όλη του την ενέργεια σε καθημερινά μέτωπα κατά του διχασμού, κόντρα στην ακροδεξιά, την μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Ιδεολογικό και πρακτικό», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου