Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Στήριξη στο «Κοινό των Ηπειρωτών»

Off

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε το βράδυ της Δευτέρας από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, το «Κοινό των Ηπειρωτών», η περιφερειακή παράταξη που γεννήθηκε από τη συγχώνευση και συνεργασία των παρατάξεων Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» και κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γ. Ζάψα. 

Με σαφή αναφορά στο κοινό των Ηπειρωτών, τη συμμαχία των πόλεων – κρατών της ελληνιστικής περιόδου και με ευδιάκριτη παραπομπή του λογότυπου της παράταξης, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το «Κοινό των Ηπειρωτών», και ο Γ. Ζάψας έκαναν την επίσημη «πρώτη» το βράδυ της Δευτέρας, παρουσία υψηλά ιστάμενων στην κυβερνητική ιεραρχία. Τόσο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, όσο και η υφυπουργός Παιδείας Μερ. Τζούφη ήταν παρούσες στην εκδήλωση, όπου απηύθυναν μάλιστα και χαιρετισμό, ενώ παρέστη ακόμη η πλειονότητα των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλά στελέχη της παράταξης, με την οποία πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια ο Γ. Ζάψας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Κ. Μπασιούκας, δίνοντας και περισσότερες πληροφορίες για το λογότυπο της νέας παράταξης και τους συμβολισμούς του. 

Η Όλγα Γεροβασίλη, που ήταν επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής το 2014 αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Γ. Ζάψα, και τις ταυτόσημες θέσεις και απόψεις σε μία σειρά θεμάτων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή του «Κλεισθένη», την απλή αναλογική.

«Η σημερινή μας συμπόρευση είναι ένα ποιοτικό άλμα που ξεκινάει απ’ την θεσμοθετημένη απ’ την Κυβέρνηση καθιέρωση της απλής αναλογικής. Μια πάγια θέση της Αριστεράς, για καθαρή αντιστοίχιση της ψήφου με την εκπροσώπηση, χωρίς εκλογικά τεχνάσματα που αλλοιώνουν τις πολιτικές προτιμήσεις των συμπολιτών μας, γίνεται πραγματικότητα.

Ο «Κλεισθένης» εισήγαγε την απλή αναλογική, ανοίγοντας έτσι την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κοινωνία, δημιουργώντας το πλαίσιο για συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις», ανέφερε η κα Γεροβασίλη.

Για ένα προνομιακό πεδίο συγκλίσεων, που είναι η αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο από την πλευρά της η κα Τζούφη, που ευχήθηκε τη παράταξη, να αποτελέσει «το αληθινό Κοινό των Ηπειρωτών».

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας ενώ αναγνώστηκαν και γραπτά μηνύματα άλλων βουλευτών που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γ. Ζάψας, που σχεδόν στο σύνολο της ομιλίας του, απέφυγε να τηρήσει το πρωτόκολλο, επιλέγοντας πολλές αναφορές εκτός κειμένου, με συγκεκριμένα παραδείγματα και για προτάσεις που καταθέτει η παράταξη, αλλά και για προβλήματα και στρεβλώσεις που διαπιστώνει. Από την ομιλία και την παρουσίαση των βασικών προγραμματικών αρχών δεν έλειψε και η κριτική στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή και προσωπικά στον Αλ. Καχριμάνη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου