Επικαιρότητα

Και τα εσωτερικά ύδατα στο Νομοσχέδιο

Off

Τη διαβεβαίωση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπιάς Τελιγιορίδου, ότι στο Νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό σύνταξη και το οποίο αφορά στην ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία, θα περιληφθούν και διατάξεις για τα εσωτερικά ύδατα, απέσπασε αντιπροσωπεία συλλόγων ερασιτεχνικής αλιείας, μεταξύ των οποίων και ο Κων. Φρίγκας, πρόεδρος του ΑΣ Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, παρουσία ακόμη του ειδικού συμβούλου της υφυπουργού κ. Ζαννέ, του προέδρου του ΑΣΕΑ Κοζάνης Ιάκωβου Βαϊζογλου και του Αθαν. Τζούρα, προέδρου του ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Φρίγκας σε δηλώσεις του, βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις των συλλόγων και σωματείων για την αναγκαιότητα αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος, (σ.σ θεσπίστηκε το 1971) ώστε να αντικατασταθεί και να επικαιροποιηθεί, με βάση τις σημερινές συνθήκες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εσωτερικά ύδατα, την επιτήρηση και φύλαξη, τη θέσπιση της ατομικής άδειας αλιείας, καθώς επίσης τη στήριξη της αθλητικής αλιείας και του αλιευτικού τουρισμού, παραθέτοντας ταυτόχρονα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή δραστηριότητες και νομοθεσίες όμορων και μη ευρωπαϊκών κρατών. 

«Τόσο η υφυπουργός όσο και ο ειδικός σύμβουλος μας διαβεβαίωσαν αφενός μεν ότι οι προτεινόμενες βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας θα συμπεριληφθούν μετά από δημόσια διαβούλευση στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αλιεία αφετέρου δε, ότι θα υπάρξει συνέχεια της εποικοδομητικής μας συνεργασίας με το υπουργείο με την συμμετοχή των Συλλόγων μας στον διάλογο και στις θεματικές συσκέψεις οψέποτε αυτές συγκληθούν», σημείωσε ο κ. Φρίγκας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι το σύνολο σχεδόν των αθλητικών σωματείων ερασιτεχνών αλιέων στην χώρα, προχωρά στη σύσταση ενός δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης. 

Την ανακοίνωση για τη συνάντηση με την υφυπουργό κα Τελιγιορίδου συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κόνιτσας, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Άγριας Πέστροφας & Fly Fishing  “ΑΣΤΡΑΙΟΣ”, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Γρεβενών και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Γρεβενών.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου