Πολιτισμός

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία

Off

Το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν για δύο παραστάσεις στα Γιάννενα το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. 

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. 

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ. 

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο. 

Οι συντελεστές είναι: Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας, Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη, Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Παίζουν: Τζένη Κόλλια, Γιάννα Μαλακατέ, Ράνια Παπαδάκου)

Οι παραστάσεις θα δοθούν Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 9μμ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Εισιτήρια: 12 ευρώ και 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: Ταμείο Πνευματικού Κέντρου

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου