Επικαιρότητα

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Μονόδρομος η Περιφερειακότητα

Off

Αντιπροσωπεία των Οριζόντων Ηπείρου με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρο Ριζόπουλο παραβρέθηκε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Σουλίου και Πάργας, στη Γλυκή Θεσπρωτίας, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα.

Με το τέλος της παρουσίασης, ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:

«Τα συμπεράσματα μας από τη σημερινή ημερίδα είναι δύο.

Πρώτον, με τον πιο τρανό τρόπο αποδεικνύεται ότι η έννοια της περιφερειακότητας την οποία πρώτοι παρουσιάσαμε στην Ήπειρο είναι ουσιαστικά μονόδρομος για την ανάπτυξη στην Ήπειρο.

Το σημερινό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε, είναι πρωτοβουλία δύο δήμων. Είναι συλλογική προσπάθεια. Είναι ουσιαστικά ο κορμός του σκεπτικού της Περιφερειακότητας. Η Περιφερειακότητα, λοιπόν, είναι μονόδρομος ως αντίληψη για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε το κάρο από τη λάσπη της στασιμότητας. Και αυτό θα το κάνουμε.

Το δεύτερο συμπέρασμα, το θλιβερό της υπόθεσης, είναι το εξής: άλλο ένα σχέδιο μελέτης, -με πολύ δουλειά βεβαίως- και άλλο η υλοποίηση για την οποία απαιτείται μοντέρνα αντίληψη περιφερειάρχη, πρόσβαση και γνώση της χρήσης των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Δεν μπορούν όλα να γίνουν με ΕΣΠΑ. Χρειάζεται ευελιξία και δημιουργικότητα.

Η δέσμευσή μου είναι να αναζητήσω και να χρησιμοποιήσω αυτά τα εργαλεία ούτως ώστε όχι μόνο αυτή η παρέμβαση αλλά και οι υπόλοιπες που προτείνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου στο πρόγραμμά τους να υλοποιηθούν για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη φυγή μπροστά».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου