Επικαιρότητα

Ερώτημα με διαφορετικές απαντήσεις

Off

Για μία ακόμα Κυριακή το ερώτημα δεν απαντήθηκε: Να ανοίγουν ή να μην ανοίγουν τα καταστήματα κατά την κυριακάτικη αργία; Και δεν απαντήθηκε γιατί δίνονται διαφορετικές απαντήσεις από διαφορετικές πλευρές που δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
Η πρώτη Κυριακή των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σάββατο, προβλέπει άνοιγμα της αγοράς.
Στην πράξη αυτό που συνέβη και αυτή τη φορά όπως και τις άλλες που είχαν προηγηθεί, είναι ότι άνοιξε ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων στο κέντρο της πόλης.
Πολύς ήταν όμως ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά με αφορμή το άνοιγμά της.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν αυτό εκφράστηκε και με αυξημένη κίνηση στα ταμεία των καταστημάτων, αλλά ο κόσμος ήταν πολύς στο διάστημα από τις 11 και μισή ως τις 2 περίπου το μεσημέρι.
Βοήθησε σε αυτό από τη μία ο πολύ καλός καιρός κι από την άλλη, η ύπαρξη του νέου δικτύου πεζοδρόμων που είναι ελκυστικός για βόλτες στο εμπορικό κέντρο.
Αντιδράσεις για το κυριακάτικο άνοιγμα υπήρξαν και αυτή τη φορά επίσης. Μέλη της πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στη γωνία Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου και πραγματοποίησαν διαδήλωση σε δρόμους του κέντρου χωρίς να προκληθούν εντάσεις.
Μία ωραία πρωτοβουλία πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου. Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή» πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στην αρχή της Μ. Αγγέλου στην οποία τα μικρά παιδιά παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα, ενώ εκπρόσωπος του συλλόγου τόνισε τη διαφωνία των κατοίκων της περιοχής στην κατάργηση της αργίας, διεκδικώντας μία ημέρα για τον άνθρωπο. 

 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου