Επικαιρότητα

Το Π.Δ. της λίμνης είναι απαραίτητο

Off

Την ενσωμάτωση των προτάσεων και παρατηρήσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης, αλλά και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΤΕΕ περιμένουν τα μέλη του Τμήματος Ηπείρου από τη διοίκηση για το Σχέδιο Π.Δ Παμβώτιδας.

Το 6ο κατά σειρά Σχέδιο Π.Δ, εκφράζεται η ευχή, να μην έχει την τύχη των προηγούμενων, αλλά αυτή τη φορά να θεσμοθετηθεί αφού προηγουμένως ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των τοπικών φορέων που έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ έγιναν δύο συνεδριάσεις και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται το τελικό κείμενο, με τον Ι. Τσίγκρο επικεφαλής της Δ.Κ.Μ, αλλά και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος να χαρακτηρίζει το Σχέδιο απαραίτητο και ουσιαστικό, γιατί αυτό καθορίζει το μέλλον και τη μορφή της πόλης.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίγκρος το Σχέδιο περιλαμβάνει και θετικά και αρνητικά σημεία, όμως στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πρέπει να γίνουν οι ενσωματώσεις των παρατηρήσεων προκειμένου να διορθωθούν παράμετροι που δεν αντιμετωπίζονται με το προτεινόμενο σχέδιο.

«Το Π.Δ. είναι απαραίτητο γιατί θέτει και χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς περιορισμούς. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει συνέχεια στην επαφή των ανθρώπων με τη λίμνη και προτείνουμε μία σειρά παραμέτρων που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Τσίγκρος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Μάτσικα.

«Δε γίνεται από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι τη Λιμνοπούλα να υπάρχει ένας σκουπιδότοπος και να επιμένουμε στη διατήρησή του. Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια και η πρότασή μας είναι η πρόβλεψη για μία ειδική πολεοδομική μελέτη που θα δίνει τη δυνατότητα μίας ήπιας δόμησης στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τσίγκρος.

 

Ικανοποίηση

Καταλήγοντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης, μετά την αλλαγή που έγινε στη θέση του προέδρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να τοποθετείται απέναντι στη διοίκηση, αλλά να ασκεί εποικοδομητική κριτική.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ