Επικαιρότητα

Προτάσεις ανάπτυξης μέσω της «περιφερειακότητας»

Off

Σε Πάργα και Πρέβεζα περιόδευσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές με τους δημάρχους, για ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή προβλημάτων.

Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα.

Στις δηλώσεις τους ο κ. Νάστας ανέφερε: «Θεωρώ ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη για διάφορα σημαντικά θέματα: την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τα έργα υποδομής», ενώ ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέφερε: «Εξήγησα στο δήμαρχο τις απορίες που είχε σχετικά με ένα από τα μεγάλα έργα που έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια της Περιφερειακότητας, την ενοποίηση της παραλίας από τον Αμβρακικό έως την παραλία της Αλβανίας. Και του επισήμανα ότι για να προσελκύσουμε το σωστό τουριστικό προϊόν πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο με την ντόπια ή τη βαλκανική.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην πόλη της Πρέβεζας όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιωάννη Μπούρη.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο ο Χρήστος Μπαΐλης σημείωσε:  «Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον δήμο Πρέβεζας. Αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη περιοχή, προβλήματα που χρονίζουν και πώς μπορούν να δρομολογηθούν μέσα σε ένα πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης με στόχο μια δίκαιη χωρικά ισότιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε: «Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της Πρέβεζας και την ανάπτυξη που τόσο απαραίτητη είναι στην Ήπειρο. Συζητήσαμε για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών.  Συζητήσαμε για το master plan, το οποίο προωθεί ο δήμος, όπου στο επίκεντρο μπορούν να βρεθούν οι κρουαζιέρες. Συμφωνήσαμε ότι η ίδια λογική με την οποία μιλήσαμε για προβλήτες στην Ηγουμενίτσα, μπορεί -με τη δική μας στήριξη ως Περιφέρεια- να υπάρξει και στην Πρέβεζα.

Συζητήσαμε, επίσης, το ζήτημα -το οποίο το έχω ήδη εξαγγείλει σαν πρόταση και από την πρώτη μας ομιλία που κάναμε στην Πρέβεζα πριν από αρκετούς μήνες- διαμόρφωσης ενός παραλιακού μετώπου το οποίο θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό με τους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς».

«Πρέπει να αναπτυχθεί στρατηγική εγρήγορση και πάνω απ’ όλα πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί. Κάτι το οποίο επισημάναμε και συμφωνήσαμε είναι η ιδέα της επιτροπής παρακολούθησης όπου Περιφερειάρχης και δήμαρχοι θα καθόμαστε όλοι στο ίδιο τραπέζι και θα βλέπουμε όχι μόνο τις αγωνίες μας. Αλλά και το πως θα δημιουργήσουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη ούτως ώστε να μην υπάρχει Ήπειρος δύο ταχυτήτων – μεταξύ μόνο σαφέστατα του μεγαλύτερου νομού Ιωαννίνων και των υπολοίπων-, αλλά να υπάρχει μια αναλογική δίκαιη ανάπτυξη με την οποία δεν θα μένει κανένας δημότης και κανένας πολίτης πίσω».

Κατά τη συνάντηση στο Επιμελητήριο της Πρέβεζας εκτός από τα ζητήματα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας συζητήθηκε και η συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Ηπείρου στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών και στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου