Επικαιρότητα

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ Νέες δυνατότητες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Off

Την πολιτική εκτίμηση ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής παρέχει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη ελευθερία για αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην ενημερωτική εκδήλωση του υπουργείου για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στην Ήπειρο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια σε τροχιά ανάκαμψης.

Τα δημόσια οικονομικά της χώρας επίσης επιτρέπουν την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, χωρίς τη λήψη επιπλέον μέτρων και περικοπών. «Η συμφωνία για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές για την επόμενη δεκαετία.

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ενώ τα μέτρα που συμφωνήθηκαν δεν εξαρτώνται από διαπραγματεύσεις.

Το λεγόμενο «μαξιλάρι» μας δίνει τη δυνατότητα να βγαίνουμε στις αγορές με καλύτερους όρους όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Μετά από 8 χρόνια λιτότητας και περικοπών, μπαίνουμε σε μια φάση στην οποία είναι δυνατή η λήψη μόνιμου χαρακτήρα μέτρων για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Αλλά επίσης και με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ καθώς και την κατάργηση του υποκατώτατου όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, μια κίνηση με πολυσήμαντη επίδραση σε όλη την οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακίδης, για να καταλήξει:

«Ως κυβέρνηση των πολλών αλλά και των πράξεων έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής μέσα από ευρεία διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, στα αναπτυξιακά συνέδρια. Εργαζόμαστε με σταθερά βήματα για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου που θα στηρίζεται σε υγιείς βάσεις. Η ύπαρξη και μόνο σχεδιασμού για το παραγωγικό μοντέλο, είναι πρωτόγνωρη για μια χώρα που πήγαινε στον αυτόματο πιλότο για δεκαετίες».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου