Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 01:28
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2019
Επικαιρότητα

Ένα βιβλίο για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό

Off

Το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αφιερωμένο στον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό παρουσιάστηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Προσκυνητών Φίλων του Αγίου Όρους και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Η παρουσίαση του τόμου έγινε από τον Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Νίκο Παπαδημητρίου – Δούκα.

Αναφερόμενος στον Γέροντα Ιωσήφ και στην προσωπική εμπειρία που είχε από την πολυετή κοινή τους πορεία στο Άγιο Όρος ο Γέρων Αρσένιος Βατοπαιδινός έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ταπεινό στην καρδιά, που χαμογέλασε όταν αντάμωσε το θάνατο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο πρόεδρος του ΠΚΔΙ Κ. Γκόγκος και ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Στεφ. Ντόβας.

Ύμνους έψαλε η Κατσάρειος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και διδασκαλία του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ