Επικαιρότητα

Αφήνει τη σφραγίδα του με το έργο του

Off

Μία ανάσα από την κορυφαία θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έφτασε ο αντιστράτηγος και υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, που αποστρατεύθηκε τελικά, στις κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι ο κ. Αναγνωστάκης φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει καθήκοντα αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποτελούσε και επιθυμία της υπουργού κας Γεροβασίλη, επιλέγοντας την αποστρατεία και αποχώρηση από το Σώμα.

Ο Δημ. Αναγνωστάκης ήταν ένας εκ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που πέρασαν από τη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και Ηπείρου αφήνοντας τη σφραγίδα τους, για την επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, κυρίως όμως για την άριστη συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και φυσικά των μέσων ενημέρωσης, το ρόλο των οποίων εκτιμούσε ιδιαίτερα. Έθεσε δε, τις βάσεις για την αναδιάρθρωση του σχεδιασμού στην πυρόσβεση σε ολόκληρη την Ήπειρο, σε μία περίοδο, που λόγω των περικοπών στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, είχαν δημιουργηθεί σοβαρές αναταράξεις στον τομέα της πυρόσβεσης και των δυνατοτήτων που είχαν προκύψει.

 Σε προσωπική του δήλωση ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρει:

«Τίτλοι τέλους. Τελείωσε μια επαγγελματική διαδρομή που διανύθηκε με πολύ κόπο, έχοντας πίστη στο καθήκον και υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και την ασφάλεια των πολιτών της! Νιώθοντας ευγνώμων, ευχαριστώ τις πυροσβέστριες, τους πυροσβέστες του Π.Σ., τους εθελοντές και τα στελέχη των φορέων που συνεργάστηκα μαζί τους στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις. Εύχομαι στους συναδέλφους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της ασφάλειας που καλούνται να επιτελέσουν. Καλή συνέχεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του κρίθηκε και ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, υποστράτηγος Ιωάννης Φωστιέρης, ο οποίος επίσης στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ενώ ο νυν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος κρίθηκε διατηρητέος.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου