Επικαιρότητα

Μισό βενζίνη… μισό χασίς

Off

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στο Τελωνείο της Κακαβιάς ήταν αυτή που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τους τελωνειακούς την Τρίτη το απόγευμα. 
Οι τελωνειακοί βρέθηκαν μπροστά σε μία ποσότητα 108 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, όταν άρχισαν να ελέγχουν εξονυχιστικά το φορτηγό που οδηγούσε ένας Αλβανός υπήκοος.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν στον εξονυχιστικό έλεγχο του άδειου φορτηγού διεθνών μεταφορών, ο οδηγός του οποίου αποπειράθηκε να μεταφέρει στο ελληνικό έδαφος 100 δέματα ναρκωτικών ουσιών που περιείχαν 108 κιλά και 458 γραμμάτια ακατέργαστης κάνναβης.
Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στα δύο ρεζερβουάρ του οχήματος. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου από το Τελωνείο Κακαβιάς στο μισό ρεζερβουάρ υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και στο άλλο υπήρχαν τα καύσιμα για την κίνηση του οχήματος.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν και ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Εντομοκτόνα και αλκοόλ
Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς σε έλεγχο που διενήργησαν στο χώρο αποσκευών λεωφορείου που εκτελούσε τη διεθνή τακτική λεωφορειακή γραμμή από την Αλβανία προς την Ελλάδα εντόπισαν 496 συσκευασίες εντομοκτόνων.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 97 συσκευασίες ΜΕΤΑΤΕ 90 SP με δραστική ουσία methomyl και 399 συσκευασίες ΜΕΤ 90 με δραστική ουσία methomyl. Ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εντομοκτόνα που έχουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα ή όχι.  Η απάντηση ήταν αρνητική και ως παράνομα κατασχέθηκαν και επισήμως χθες.
Τέλος στις αρχές Οκτωβρίου επίσης στο Τελωνείο Κακαβιάς οι υπάλληλοι συνέλαβαν έναν Αλβανό υπήκοο που προσπάθησε να μεταφέρει στην Ελλάδα με το ΙΧ που οδηγούσε 166 φιάλες αλκοολούχων ποτών τις οποίες είχε κρύψει σε τεχνητές κρύπτες εντός του αυτοκινήτου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ