Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 11:34
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2019
Επικαιρότητα

Λύσεις για το φράγμα Κομποτίου και την άρδευση του Κάμπου

Off

Το φράγμα Κομποτίου  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Σπύρου Ριζόπουλου με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη,

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου συναντήθηκε χτες με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Άρτας και στη συνέχεια πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά του νομού.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννούλη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του δήμου και της περιοχής, αλλά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Κομποτίου και τη σύνδεση του κάμπου με την κεντρική αρτηρία.

Στα χωριά Κωστακιοί, Φιλοθέη και Ανέζα ο Σπύρος Ριζόπουλος και τα στελέχη της παράταξης συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και απάντησαν σε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα των Οριζόντων.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, έγιναν ανακοινώσεις κατά τις οποίες ο κ. Γιαννούλης ανέφερε: «Καλωσορίζω τον κ. Ριζόπουλο. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα του δήμου μας και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Με άκουσε με μεγάλη προσοχή. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Από τη μεριά του ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε: 

«Σήμερα στο δήμο Νικολάου Σκουφά ολοκληρώνουμε τη 12η συνάντηση με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου στα πλαίσια της γνωριμίας και της ενημέρωσής μας για θέματα που μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα της Περιφερειακότητας.

Είχα την δυνατότητα να εξηγήσω στο δήμαρχο το πνεύμα της συλλογικότητας το οποίο διέπει την έννοια της Περιφερειακότητας και το ότι αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις Περιφέρειας δημάρχων σε μια συλλογική μορφή. Ταυτόχρονα, επανέφερα -όπως σε όλες τις συναντήσεις- την ανάγκη δημιουργίας Επιτροπής Παρακολούθησης για να μπορούμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με ένα συλλογικό τρόπο. Για να γίνεται καλύτερη και πιο δημοκρατική διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία όπως είπε και πολύ σωστά ο δήμαρχος δεν είναι όσα ήταν κάποτε. Άρα, θέλει μια σωστή και χρηστή διαχείριση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήσαμε και επιβεβαιώνει την τραγική ειρωνεία την οποία έχουμε ήδη επισημάνει σε όλη την Ήπειρο είναι το ότι ενώ βρισκόμαστε σε μια περιοχή με τόσα ποτάμια και με τόσες διόδους άρδευσης εντούτοις και οι κάμποι μας μένουν ξεροί και τα φαινόμενα πλημμυρών είναι πάρα πολύ έντονα.

Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του φράγματος Κομποτίου. Επισημάναμε και συμφωνήσαμε ότι μπορεί μεν να λέγεται φράγμα Κομποτίου, λόγω της τοποθεσίας του, αλλά ουσιαστικά λύνει να ζητήματα άρδευσης σε ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί να έχει και άλλους τρόπους αξιοποίησης που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να τους δούμε αν δεν το βάλουμε σε αυτή τη λογική και όχι μόνο με τη λογική της αντιπλημμυρικής δράσης.

Επίσης, μου έθεσε ένα ακόμη ζήτημα και έχει πάρα πολύ δίκαιο. Την ανάγκη σύνδεσης του κάμπου με την κεντρική αρτηρία. Η δική μου άποψη σε αυτό είναι πάρα πολύ απλή: Η εξωστρέφεια είναι ένα ψηφιδωτό. Δεν προκύπτει από δύο κεντρικές αρτηρίες και τέλος. Πρέπει και τα επιμέρους κομμάτια του ψηφιδωτού να μπορούν να συνδεθούν.

Συνεπώς και τα δύο είναι πολύ σημαντικά έργα. Εμείς θα τα λάβουμε υπόψη πάρα πολύ σοβαρά γιατί πιστεύω ότι αποτελούν διαχρονικές εκκρεμότητες.

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ενώ μπορεί να ακούγεται ότι μιλάμε απλώς για σύνδεση με την κεντρική αρτηρία, ένας υγιής πλούσιος παραγωγικός κάμπος ανεβάζει το κατά κεφαλήν εισόδημα όλης της Ηπείρου. Όχι μόνο του κάμπου Κομποτίου, του Νικολάου Σκουφά και της Άρτας».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου